Mazlum Der Batman Şube Başkanlığı, Tunceli Saldırısını "provokatif" Olarak Tanımladı

Tunceli'de bir halı sahaya düzenlenen saldırıda 1 polis ve eşinin şehit edilmesi ve 8 polisin yaralanmasının ardından Mazlum Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, yazılı bir açıklama yaparak olayı provokatif bir eylem olarak nitelendirdi.

Mazlum Der Batman Şube Başkanlığı, Tunceli Saldırısını 'provokatif' Olarak Tanımladı
PKK örgütünün 1990'lı yıllara benzer saldırılar gerçekleştirdiğini kaydeden Çiçek, "Sivil alan hesaplaşma tahtası haline getirilmemelidir. Tunceli merkezinde halı saha maçı yapan polislere silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda bir polis memuru ve eşi yaşamını yitirirken, sekiz polis memuru da yaralanmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki, doğal bir aile ortamı ve mesai dışı bir saatte yapılan söz konusu saldırı, toplumsal barışı ve insanlar arasında kutuplaşmayı hedef alan provakatif bir eylemdir.Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşımakta olup, sivil alan, hesaplaşma tahtası haline getirilmemeli, kişilerin yaşam hakkı ihlal edilmemelidir. PKK'nın son dönemde iki binli yıllarda terk ettiği 90'lı yıllardaki yöntemlere dönüp, sivil alanlara yönelik saldırılar geliştirmesi, infazlar gerçekleştirmesi, şantiyeler basması, adam kaçırması ve özellikle polisi hedef alması gibi insan hakları açısından kabul edilemez eylemlerini kaygı ile izliyoruz.Tunceli'deki son saldırı da oldukça düşündürücüdür. Polis teşkilatının tahriklere kapılmadan, sükunet ve hukuk çerçevesinde Kürt sorunu ve şiddet eylemlerinin çözümü için itidalini korumalıdır. PKK'nın son süreçte geliştirdiği eylemlerin coğrafyamıza kan ve gözyaşından başka bir getirisi yoktur. Örgüt bu tehlikeli oyundan vazgeçip, ellerini tetikten çekmeli, Kürt sorununun çözümü için sivil siyasetin önünü açmalıdır" dedi

Mazlum Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek ayrıca hükümete de uyarılarda bulundu. Sivil siyasetçiler üzerindeki baskının kaldırılması gerektiğini kaydeden Çiçek, açıklamayı şöyle sürdürdü: "Hükümetin de aynı şekilde sivil siyasetçilere baskı uygulayan eylem ve söylemlerine son vermesini ve sorunun barışçıl bir şekilde halini zorlamasını talep ediyoruz. Ayrıca hükümet, daha önce denenip Kürt sorununu derinleştirmekten başka hiçbir işe yaramayan güvenlikçi yöntem ve söylemlerin tümünü terk etmelidir. Mazlum Der Batman Şubesi olarak, en temel hak olan yaşam hakkı ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalardileriz."
Kaynak: İHA