Yeni Zelanda’nın Misafiri “neşeli Ayaklar”, Doğaya Bırakıldı

Antarktika`da yolunu şaşırarak soluğu 3 bin kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda`da alan ve "Neşeli ayaklar" ismi verilen penguen bugün doğaya bırakıldı.

Yeni Zelanda’nın Misafiri “neşeli Ayaklar”, Doğaya Bırakıldı
20 Haziran`da başkent Wellington`a 60 kilometre mesafedeki Peka Peka Plajı`nda sağlığını kaybetmiş şekilde bulunan penguen tedavi altına alınmıştı.

Yeni Zelanda’nın misafir pengueni "Neşeli ayaklar" vatanı olan Antarktika’ya döndü. İki aydan fazladır Yeni Zelanda’da tutulan penguen ilk önce denize girmeye tereddüt etti. Görevlilerinin yardımı ve itmesi ile sonunda türünün en büyük cinsi olan ‘İmparator’ penguen vatanı sayılan Antarktika sularına döndü. Yeni Zelandalıların her gün merakla takip ettikleri “Neşeli ayaklar” suya girdikten sonra son bir kez daha başını dışarı çıkardı. Ondan sonra ise gözden kayboldu.

Bu arada doğaya salıverilmeden önce "Neşeli ayaklar"a GPS izleme cihazı takıldı. Cihazdan alınacak konum bilgileri de penguenin sevenleri için internet üzerinden paylaşılacak. Ayrıca bilim adamlarına penguenin gittiği yol ve yaşamı ile ilgili de bilgi verecek.

"Neşeli ayaklar" doğaya salınmadan önce tutulduğu hayvanat bahçesinde 24 saat internetten de yayın yapan kamera ile izleniyordu. Yeni Zelanda`daki penguen, Facebook ve Twitter gibi sitelerde de çok konuşuluyor.


Türünün en büyük cinsinden olan İmparator penguene "Neşeli ayaklar" ismi 2006 yılında yapılan ve aynı isimli animasyon filminden esinlenerek verilmişti. "Neşeli ayaklar" beslenme alanı olan Antarktika`dan çok uzaklarda 20 Haziran`da Wellington`a 60 kilometre mesafedeki Peka Peka Plajı`nda bulunmuştu. Kum yemesi dolayısı ile rahatsızlanan penguen 4 gün sonra Wellington Hayvanat Bahçesi`ne getirilmişti.