Ünlü Cerrah Rıdvan Ege’nin Evinden 1 Milyon Liralık Ziynet Eşya Çalındı

Ankara’nın ünlü cerrahı Ufuk Üniversitesi kurucusu Prof.

Ünlü Cerrah Rıdvan Ege’nin Evinden 1 Milyon Liralık Ziynet Eşya Çalındı
Rıdvan Ege’nin evine giren biri hamile iki bayan hırsız, 1 milyon lira ziynet eşya çaldı. Kayseri’den günübirlik Başkent’e gelip hırsızlık yaptığı öğrenilen zanlıların görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyınca Kayseri’de yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği ekipleri, Kayseri ve İstanbul’dan gelen iki hırsızlık çetesinin izine rastladı. Başkent’te çeşitli yerlerde hırsızlık olayı gerçekleştiren çete üyeleri güvenlik kameralarına takılınca kısa sürede yakayı ele verdi. Ankara polisi, ayrıca Mamak ve Keçiören’de yine hırsızlık olayı gerçekleştiren başka bir çeteyi de yakaladı. 3 ayrı çeteyi takibe alan ekipler 15 kişiyi gözaltına aldı.

KAYSERİ’DEN GELEN SEYYAR HIRSIZLAR RIDVAN EGE’NİN EVİNİ SOYDU
Ankara polisi, Ufuk Üniversitesi kurucusu Prof. Rıdvan Ege’nin evinin soyulduğu ihbarının ardından hemen çalışma başlattı. Ekipler, sokakta bulunan güvenlik kameralarını tarayarak, kısa sürede zanlıların eşkalini belirledi. Olaydan yaklaşık 2 ay sonra Kiraz D. ve hamile olduğu öğrenilen Rukiye Ç. Kayseri’de yakalandı. Ege’nin evini soyan iki kadının günü birlik çalıştıkları ve Kayseri’den gelip hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra akşam saatlerinde geri döndükleri ortaya çıktı.
Zanlıların emniyette yapılan sorgusunda Ege’nin evine sadece ‘toka’ yardımıyla girdikleri öğrenildi. Zanlıların kilitli olmayan kapıyı zorlanmadan açtıkları ve içerde bulunan ziynet eşyalarını alıp hızla buradan çıktıkları belirtildi. Emniyete bilgi veren Rıdvan Ege’nin, yaklaşık 1 milyon lira ziynet eşyasının çalındığını söylediği kaydedildi.

HIRSIZLIK ZANLISI: TÜRKİYE’DE İLK 3’E GİRERİM
İstanbul’dan gelen diğer bir çetenin de Kayseri çetesi gibi günü birlik çalıştığı ortaya çıktı. Çetenin, cezaevinde yatan hırsızların hapishaneden çıktıktan sonra bir araya gelen zanlılardan oluştuğu tespit edildi.
Zanlıların hırsızlık yapacağı semte göre kıyafet giydikleri, eğer zengin bir semt ise güzel kıyafetler giydikleri, orta halli bir semt ise normal giyindikleri ortaya çıktı. Hırsızlık yapacakları binaya giren zanlıların, karşılarına bir apartman sakini çıktığında kendilerini kiracı veya emlakçı olarak tanıttıkları veya satılık daireye bakmak için geldiklerini söyledikleri kaydedildi. Değişik yöntemler kullanan zanlıların, yalnız yaşayan veya evde yalnız bulunan bayanları da taciz ettiği öğrenildi. Zanlıların çaldıkları ziynet eşyalarıyla aynı gün İstanbul’a döndükleri ve burada elden çıkardıkları aktarıldı.

İstanbul’dan gelen çete üyelerinden Samet Ç.’nin yapılan sorgusunda kapı açma konusunda uzman olduğunu söylediği belirtildi. Samet Ç.’nin ifadesinde, “Türkiye’de kapı açma konusunda ilk 3’e gireceğini” iddia ettiği bildirildi.


EĞLENCE DÜŞKÜNÜ ÇETE, HIRSIZLIK OLAYINDA TİCARİ TAKSİ KULLANMIŞ
Ankara polisinin çökerttiği son çetenin ise Altındağ’da bir gecekonduda beraber kaldıkları ortaya çıktı. Ticari taksiyle hırsızlık olayına gittikleri ve taksi şoförünü olay yerinde beklettikleri öğrenilen zanlıların, binanın dış görünüşüne göre kamera olmayan ve ana kapısı açık olan apartmanları tercik ettikleri belirtildi.
Zanlıların eve girişte kredi kartı veya levye ile kapı dilini düşürdükleri tespit edildi. Ziynet eşyası, laptop, para, televizyon gibi önüne gelen bütün eşyaları çalan çetenin, parayı gece kulüplerinde ve hayat kadınlarıyla yedikleri ifade edildi. Altındağ’da bir eve giren çetenin karı-kocanın yatak odasında uyuduğu esnada, duvarda asılı olan pantolondan cüzdanı çaldıkları bildirildi.
Zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda müştekilere ait bazı malzemeler ele geçirildi. 3 ayrı olayda gözaltına alınan 15 kişi emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi.