Fırtınada Kayalıklara Çarpan Tur Teknesi Yan Yattı

Hatay`ın İskenderun ilçesinde bir tur teknesi sabaha karşı fırtına nedeniyle sürüklenip kayalıklara çarparak su aldı ve batma tehlikesi geçirdi.

Fırtınada Kayalıklara Çarpan Tur Teknesi Yan Yattı
İskenderun Körfezi`nde sabaha karşı başlayan şiddetli fırtına nedeniyle sahilde bulunan tur teknesi yan yattı. İskenderun Atatürk Anıt Alanının deniz kıyısına olan bölgesini barınak gibi kullanan tur tekneleri sabaha karşı bastıran fırtına ile büyük tehlike yaşadılar. Denizkızı MF isimli tur teknesi fırtına nedeniyle sürüklenip kayalıklara çarpınca su almaya başladı. Tekne güçlükle kıyıya çekildiği için batmaktan kurtarıldı ancak yan yattı

Yan yatan tekneyi kurtarmak için sabah saatlerinden itibaren İskenderun Belediye ekipleri, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri, balıkçılar seferber oldular. Tekne sahibi Fevzi Demir, "Gece aniden bora çıkınca teknedeki ekip sayısı da yetersiz olunca hasar oluştu. İskenderun sahilinde Yolcu teknelerinin mendireği yok, mendireğimiz olsaydı belki de bu hasar oluşmazdı" dedi.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç ise, "Gece yarısından sonra başlayan fırtına nedeniyle tekne kayalıklara çarptı. Sahilde bulunan yolcu teknelerimizin bir mendireğe ihtiyacı var. Şayet bu mendirek yapılmazsa, İskenderun körfezinde sık sık fırtınalar oluyor ve bu tür kazalar ve hasarların devamı gelebilir. Şu an tekneyi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Kaynak: İHA