Ümraniye`de fabrika yangını paniğe sebep oldu

Ümraniye`de tek katlı plastik fabrikası ve yanında bulunan ahşap parke imalathanesinde çıkan yangın maddi hasara sebep oldu.

Yangın, çok sayıda itfaiye grubunun yaklaşık iki saatlik süren çalışması sonucu tamamen söndürüldü.

Dudullu Alemdağ Caddesi Yiğitler Sokak üzerinde bulunan bir plastik kablo deposunda bilinmeyen bir nedenle gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Tek katlı plastik malzeme deposundaki yangın, yan binadaki parke imalathanesine de sıçradı. Parke imalathanesinde bulunan biri bekçi 4 kişi, alevleri fark ederek dışarı kaçarken, çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek her iki binayı da etkisi altına aldı.

Yangına ilk olarak Ümraniye itfaiyesi müdahale etti. Büyüyen yangını söndürmede Ümraniye itfaiyesi yetersiz kalınca birçok ilçeden takviye itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Ümraniye, Yenidoğan, Kadıköy, Kartal, Sultanbeyli, Kavacık, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş itfaiyelerinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık iki saatlik çalışma sonucu tamamen söndürüldü. Plastik kablo deposunun çatısı tamamen çökerken, parke imalathanesinde de büyük çaplı maddi hasara oluştu. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken,fabrika yetkilileri geç müdahale ettiği gerekçesi ile itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA