Hintli Müslüman İşadamları, Türkiye`de Ailecek Tatil Yapmayı Seviyor

İngiltere`de yaşayan Hintli ve Pakistan asıllı Müslüman işadamları tatillerini Türkiye`de geçiriyor.

Hintli Müslüman İşadamları, Türkiye`de Ailecek Tatil Yapmayı Seviyor
Hintli ve Pakistanlı Müslüman işadamları Türkiye ile genelde deri sektörü ve giysi üzerine ticaret yapıyor.
Müslüman Hintli ve Pakistanlılar genelde tatillerini Türkiye`de İstanbul, Kapadokya bölgesi, Antalya, Trabzon ve Muğla`da yapıyor. Hint asıllı Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, ailecek geçen yıl İngiltere, Almanya, Belçika, Norveç ve Hindistan`da yaşayan maddi durumu iyi olan 390 Hintli ve Pakistan asıllı Müslüman aileye Türkiye`de tatil yaptırdıklarını söyledi. Türkiye`ye tatile gelen Hint ve Pakistanlıların daha önce iş görüşmeleri için gelen işadamları ve mühendisler olduğunu belirten Bhatnagar, Hintliler için Antalya`nın çok cazip turizm şehri olduğunu kaydetti. Bhatnagar, "Başta İngiltere`de yaşayan maddi durumu iyi olan Hintli Müslümanların tatil yaptıkları ülkelerin başında Türkiye geliyor. Bu sene 420 aileye İstanbul, Muğla ve Antalya`da tatil yaptırdık, bu rakamın yıl sonuna kadar 460`ı bulmasını bekliyoruz.Son yıllarda Türkiye`nin gözle görünür ekonomik kalkınması Hintli ve Pakistanlı Müslümanları Türkiye`de iş yapmaya yöneltiyor. İş görüşmelerinin ardından Türkiye’yi çok beğenen Hintli ve Pakistanlılar Antalya ve Kapadokya bölgesine ailecek tatile geliyor.Bu ardından tatil yapmayı getiriyor." diye konuştu.
İngiltere ve Hindistan`da deri ürünleri fabrikasının bulunduğunu belirten Hint asıllı Müslüman Cihangir A. Farooquı, Türkiye`ye iş görüşmeleri geldiğinde ayrıca ailecek 10 gün Antalya`da tatil yaptığını söyledi. Türkiye ile deri sektörü üzerine ticaret yaptıklarını belirten Farooquı, son yıllarda oluşan ekonomik istikrarın Türkiye ile ticaret yapmayı cazip hale getirdiğini kaydetti.
Türkiye ile deri sektörü üzerine ticaret yaptıklarını belirten Hintli Müslüman işadamı Abdullah Bilal Zayd, 3 yıldır ailecek tatillerini Kemer`de yaptıklarını söyledi.
Deri sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarında Hintlilerin çok güçlü olduğunu belirten deri mamulleri satıcısı Abdullah Çelmeli, Avrupa ülkelerinde yaşayan Hintli Müslümanların genelde tatillerini Türkiye`de yaptığını söyledi. Hintlilerin Antalya bölgesinde genelde butik otel yerine 5 yıldızlı otelde kalmayı tercih ettiğini belirten Çelmeli, eko turizmi tutkunu Hintlilerin butik otelde kalmayı tercih ettiklerini kaydetti.