Madde Bağımlılığına İnat 5 Bin Kilometre Pedal Çevirecek

Gezegen Cemal lakaplı dağ bisikleti sporcusu Cemal Azmi Başkaptan, madde bağımlılığına karşı kamuoyu oluşturmak için bisikletiyle tura çıktı.

İstanbul’dan Kars’a, Kars’tan İstanbul’a yaklaşık 5 bin kilometre yol katedecek bisikletçiyi yolculuğuna Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ve vatandaşlar uğurladı. Uğurlama töreninde temsili Nasrettin Hoca dünyanın merkezi olarak kabul edilen `Million` taşına maya çaldı, Kanuni Sultan Süleyman ise ardından su döktü.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin bağımlılıklara karşı bilinç oluşturma kampanyasına Gezegen Cemal lakaplı bisiklet sporcusu Cemal Azmi Başkaptan’dan destek geldi. Dünyanın merkezi olarak kabul edilen Million taşının önünde bisikletiyle hazır bekleyen bisikletçiyi temsili Kanuni Sultan Süleyman ve Nasrettin Hoca karşıladı.
Turunda 34 ili gezeceğini ve bağımlılıklara karşı bilinç ve kamuoyu oluşturma amacıyla faaliyette bulunacağını belirten Cemal Azmi Başkaptan, “Yaklaşık 80 gün sürecek. Burada vali ve belediye başkanlarını ziyaret ederek kamuoyu oluşturacağız. Amacım, bisikletin nasıl bir çevreci taşıt olduğunu, günlük yaşantıda nasıl kullanabileceğini anlatmak.” diye konuştu.
Yeşilaycılığı sadece sağlığa zararlı maddeleri kullanmamak olarak görmediklerini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ise, diğer sporcuları da kampanyaya destek vermeye çağırdı.
Konuşmaların ardından temsili Nasrettin Hoca ve Kanuni Sultan Süleyman dağ bisikleti sporcusu Gezgen Cemal’i uğurladı. Nasrettin Hoca, kampanyanın başarılı olması için dünyanın merkezi kabul edilen Million taşına maya çalarken vatandaşlar da Başkaptan’ın ardandan su döktü.
Yeşilay`ın desteklediği Başkaptan, 34 ilde ziyaretler gerçekleştirecek.
Türkiye turuna Sultanahmet Meydanı önündeki Milyon taşından başlayan sporcu Kars`a kadar bin 560 kilometre pedal çevirdikten sonra Karadeniz üzerinden yeniden İstanbul`a dönerek toplamda 5 bin kilometrelik yol kat etmiş olacak.