İtfaiye Teşkilatı`nın 88. Kuruluş Yıldönümünü Kutlanıyor

İtfaiye Teşkilatı’nın 88.

İtfaiye Teşkilatı`nın 88. Kuruluş Yıldönümünü Kutlanıyor
kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinliklere Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile itfaiyeciler katıldı.
Çelenk sunumunun ardından alanda toplanan itfaiyecilere seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, “Bursa’da yangınların yaşanmaması için tedbirlerimizi almalıyız. Bugün personel sayısı 177’den 253’e çıkan itfaiye teşkilatının daha da güçlenmesi ve donanım sağlanması için çalışıyoruz. Bursalı hemşehrilerimiz rahat uyusun. İtfaiyeci, başkasının canını kurtarmak için canını verendir. Bugüne kadar gösterdiğiniz gayretlerden dolayı tüm itfaiyecileri tebrik ediyorum.” dedi.


İTFAİYE ARAÇLARI ŞEHİR TURU ATTI
Etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Dünden Bugüne İtfaiye’ konulu sergi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu. Serginin açılışını yapan Başkanvekili Ödünç, fotoğrafların yanı sıra sergilenen eski itfaiyecilik malzemeleri hakkında İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan’dan bilgiler aldı.
Serginin ardından itfaiye araçları siren sesleri arasında şehir turu attı.