Nepal'de Turistleri Taşıyan Uçak Düştü 19 Ölü

Nepal'de Everest Dağı'nı görmek isteyen turistleri taşıyan uçağın iniş sırasında düşmesi sonucu 19 kişinin öldüğü bildirildi.

Nepal'de Turistleri Taşıyan Uçak Düştü 19 Ölü
Nepal’de turistleri taşıyan bir uçağın iniş sırasında düştüğü bildirildi. Uçakta 13 yabancı turist, 3 Nepallı yolcu ve 3 mürettebat olduğu belirtildi. Buddha Air şirketine ait uçağın başkent Katmandu’nun birkaç kilometre uzaklığındaki Bisankunarayan köyünde düşmesi sonucu uçaktaki herkesin öldüğü aktarıldı. Turist uçağının Everest Dağı turu yaptığı ve düştüğü sırada bölgenin çok sisli olduğu kaydedildi.

Kurtarma görelilerinden Revant Kuvar, 18 kişinin cesedinin uçağın enkazından çıkarıldığını kaydederken, bir kişinin de kaldırıldığı hastanede öldüğünü ifade etti.

Nepal turizm kurumundan yapılan açıklamada, ölen yabancı turistlerden 10’unun Hindistanlı, 2’sinin ABD vatandaşı ve bir kişinin de Japon olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları uçağın ilk önce köydeki bir evin çatısına çarptığını ve parçalara ayrılarak düştüğünü ifade etti. Köyde ise hiç kimsenin zarar görmediği aktarıldı.