Hakim Olabilmek İçin Tahliyesini İstedi

Bursa`da minibüs alışverişi yüzünden çıkan kavgada tartıştığı şahıs yerine araya giren bir kişiyi ensesinden vurarak öldürmekten 10 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, hakim olabilmek için tahliyesini istedi.

Ortaokul mezunu olarak girdiği cezaevinde liseyi bitirip üniversite sınavlarına girdiğini anlatan sanık, "Hakkımdaki hapis cezası kesinleşmediği için açık cezaevine gidemiyorum. Bu yüzden de üniversiteyi okuyamayacağım" dedi

1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde "kastın aşması sonucu adam öldürmek" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan R.A. (28), cezasının Yargıtay tarafından bozulması üzerine tekrar hakim karşısına çıktı. Minibüs alım satımından kaynaklanan kavgada tartıştığı kişi yerine araya giren Ali Kızılçayır`ı (29) ensesinden vurarak öldürmekle suçlanan sanık, cinayetten ziyade tahsili ile alakalı konuştu. 4 yıl önce cinayet suçundan cezaevine girdiğinde ortaokul mezunu olduğunu anlatan R.A., "Ben cezaevinde okumaya kararverdim. Liseyi bitirip, Yükseköğretime Geçiş Sınavları`na (YGS) girdim. Sınavlarda başarılı olmama rağmen tutuklu olduğum için tercihimi yapamadım. Açık cezaevine gitme hakkım vardı. Hakkımda verilen 10 yıllık hapis cezası onansa kesinleşecekti. Ben de açık cezaevine gittiğim zaman üniversite tahsilime devam edebilecektim. Fakat Yargıtay cezamı bozdu. Hakkımdaki hapis cezası kesinleşmediği için açık cezaevine gidemiyorum. Bu yüzden de üniversiteyi okuyamayacağım. İki yılın ardından dikey geçiş sınavlarınada girerek, hukuk fakültesini kazanmam söz konusu olabilir. Şimdi sizden üniversite okuyabilmek için tahliyemi istiyorum" dedi. Yargıtay`ın bozma ilamına uyan mahkeme, sanığın tahliye talebini reddetti. Olay yerinde keşif yapabilmek için Kandilli Rasathanesi`nden ilginç bir talepte bulunan mahkeme, cinayetin yaşandığı 26 Eylül 2007 tarihindeki hava koşullarına benzer bir günün bildirilmesini ve bu belirtilen günde cinayet saati olan 21.50`de keşif yapılmasına karar verdi.
Kaynak: İHA