Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Bm Genel Sekreteri Ban İle Görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu`nun, New York temasları çerçevesinde bugün Türkiye saati ile 16.

00`da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu`nun, BM Genel Sekreteri Ban ile BM Genel Merkezi`nde görüşeceği ifade edildi. Eroğlu`nun görüşmede, Rum Yönetimi`nin petrol ve doğalgaz arama girişiminin müzakere sürecine olumsuz etkileri üzerinde durması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ban ile görüşmesinin ardından adaya dönmek üzere New York`tan ayrılacak. Eroğlu`nun KKTC`ye yarın öğleden sonra varması bekleniyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Eroğlu, dün Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Antoine Gambi ve Doğu Batı Enstitüsü (EastWest Institute) isimli Düşünce Kuruluşu Başkanı Jhon Edwin Mrozu`yu ayrı ayrı kabul ederek görüştü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin New York Temsilciliği`nde gerçekleyen görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, öte yandan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu`nun verdiği resepsiyona da katıldı. Resepsiyona, başta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok ülkenin devlet ve hükümet yetkilileri katıldı.
Kaynak: İHA