Bdp`liler Kck`ya Yönelik Operasyonu Protesto Etti

İzmir`de Barış ve Demokrasi Partisi üyesi bir gurup, terör örgütü KCK`ya yönelik operasyonları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Bdp`liler Kck`ya Yönelik Operasyonu Protesto Etti
Polis, bir süre aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel`in de bulunduğu gurubun yürümesine izin vermedi. Alınan yoğun güvenlik önlemi altında Konak eski Sümerbank önüne kadar yürüyen BDP`liler burada açıklama yaparak operasyonları protesto etti. Açıklama sırasında polis, yaşanabilecek tepkilere karşı BDP`li grup ile vatandaşların bir araya gelmemesi için güvenlik kordonu oluşturdu. Burada konuşan BDP`li Sebahat Tuncel, KCK operasyonlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla yapıldığını iddia etti. Şırnak`ta BDP`li 3 belediye başkanının tutuklandığını, İzmir`de de 38 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Tuncel, "Gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz. AK Parti hükümetinden akıllarını başlarını almalarını istiyoruz. Demokratik siyaset alanını daraltırsanız bu ülkeyi daha büyük çatışmaya kaosa sürüklersiniz. Bu ülkede 30 yıldır savaş var. Kürt sorunu terör sorunu diyerek algılayan yanlış zihniyet. Bu zihniyet değişmeden ne yazık ki çatışma zemini ortadan kalkmayacaktır." dedi.
Devletin derdinin PKK`nın silahsızlanması olduğunu belirten Tuncel, Başbakanın buna yemin ettiğini, sorunun da burada olduğunu söyledi. MİT - PKK görüşmesine de konuşmasında yer veren Tuncel, kendilerinin de Öcalan`la görüşmei yapılması taraftarı olduklarını, Öcalan`ın Kürt sorununun çözümündeki konumunun belli olduğunu ifade etti. MİT - PKK görüşmesinin kamuoyuna yansıdığını, kimsenin ses çıkarmadığını belirten Tuncel, Kürt halkının da Türk halkının da savaşın bitmesini istediğini söyledi.

Basın açıklaması sırasında ellerinde Türk bayrağı olan gençler, BDP`lilere tepki gösterdi. Polis, tepki gösteren gençleri alandan uzaklaştırdı.