Yeşilay Başkanı Balcı: Bira Festivali İptal Edilsin

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın bira festivaline katılmamasının yeterli olmayacağını, organizasyonun iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeşilay Başkanı Balcı: Bira Festivali İptal Edilsin

Antalya’da düzenlenen ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen bira festivali (Oktoberfest) tepki çekmeye devam ediyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti de festivali protesto etmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi binasına siyah çelenk bıraktı. Burada Yeşilay Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Genel Başkan Muharrem Balcı, bu sabah Başkan Mustafa Akaydın’ın festivale katılmama kararının yeterli olmayacağını, organizasyonun iptal edilmesinin gerektiğini söyledi. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan festivalde daha önceki yıllarda 2 ölüm olayın yaşandığını hatırlatan Genel Başkan Balcı, bu yıl bir can kaybının yaşanmaması temennisinde bulundu. Tüm uyarılara rağmen belediyenin desteğinde bira festivalinin bugün başlayacağını belirten Balcı, “Kendisi bir doktor olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir festivalini düzenlemekten ve ona destek olmaktan vazgeçmiyor. İçki ve biraların .ok düşük fiyatlarda satılarak adeta bedava dağıtıldığı, bira tüketiminin teşvik ve başka ülkelerinin kültürünün dayatıldığı bu festival, yöneticilerin halka ne kadar yabancı olduklarını gösteriyor.” dedi.

“Bu festivalin iptal edilmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?” diye soran Yeşilay Başkanı Balcı, bu festivalin turistik etkinlik olarak yansıtmanın bir mantığının olmadığını kaydetti. Balcı, Antalya’ya gelen turistlerin kendi ülkelerinde yapılan festivalleri değil, bu toprakların, coğrafyanın kültürünü görmeye geldiklerini söyledi.


"AVRUPA, ALKOL TÜKETİMİNİ AZALTMAYA ÇALIŞIYOR"
Tüm Avrupa ülkelerinde alkol tüketimin azaltılmaya çalışıldığını belirten Balcı, Akaydın’a Antalya’da düzenlenen bira festivalinin amacının ne olduğunu sordu. Alkol kullanımın çok yüksek olduğu Polonya’da devletin ‘Alkol Özgürlüğünüzü Çalar’ kampanyası düzenlediğini hatırlatan Balcı, Antalya’da ise bu durumun tam tersi olduğunu belirtti. Festival afişlerinde artı 18 uyarılarının olduğunu da hatırlatan Balcı, bu festivalin tehlikeli olduğunun itiraf edildiğini ifade etti. Balcı, belediyelerin vatandaşları spora, müziğe ve sanata yönlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Prof. Dr. Cahit Babuna tarafından yazılan Alkol ve Esareti ve Sağlık Sorunları konulu kitabı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teslim edilmek üzere, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen’e verdi.