Erdoğan: Terörle Mücadelede İrak İle Bir Ayrılık Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, “Terörle mücadelede bir ayrılık söz konusu değildir” dedi.


New York’ta temaslarını sürdüren Erdoğan, Türkevi`ne gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, “Irak topraklarından, Kandil`den Türkiye`ye yapılan saldırılar konusunda Irak`tan net, somut ne tür destek gelecek?`` sorusuna şu cevabı verdi: ``Sayın Talabani`yle yaptığımız görüşmede, şu ana kadar devam eden özellikle teröre karşı ortak mücadele noktasında Talabani`nin de daha önce biliyorsunuz Dışişleri Bakanlığı Müsteşarımız Feridun beyi de gönderdik, orada zaten bazı görüşmeler yapmıştı ve o görüşmeler çerçevesinde bundan sonraki süreçte de aynı şekilde mücadelemizin devam edeceği noktasında herhangi bir ayrılık sözkonusu değildir. Aynı mutabakat içinde biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz."
Başbakan Erdoğan, Türkiye`nin ve İran’ın, Irak`ın kuzeyine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlardan Talabani`nin rahatsızlığını dile getirdiği iddialarına yönelik bir soru üzerine, ``Bu konuyla ilgili bizim kararımız nettir. Orada böyle bir şeyi geri almak, böyle bir şeyi düşünemeyiz. Kaldı ki ben yine kendilerine açık net söyledim. `Terör devam ettikçe sınır ötesi operasyonlarımız da aynen devam edecektir` dedik. Bu konuda kendilerinin olur mu olmaz mı diye de bir yaklaşımı zaten olmadı” diye konuştu.