Kocaeli’nde Kaçakçılara Operasyon: 22 Gözaltı

Kocaeli İl Jandarma ekipleri, Gölcük ve çevresindeki köylerde kaçak olarak ormanda ağaç kesimi yapan bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 22 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon sonrasında 40 ton orman envali ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.


Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölcük merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren ‘rüşvet, zimmet, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, orman kanununa muhalefet ve resmi belgede sahtecilik` suçlarını işledikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Gölcük merkezi ile İrşadiye ve Lütfiye köylerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 22 şüpheli yakalandı. Şahısların üzerlerinde, adreslerinde, müştemilatlarında ve araçlarında yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, yaklaşık 40 ton orman envali ve çok sayıda sevk irsaliyesi ve fatura ele geçirildi. Örgüt lideri olduğu iddia edilen H.K. dahil 22 şüpheli, ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında daha önce yapılan 4 ayrı operasyonda 25 ton kaçak orman envali ele geçirildi. Olaya karışan 3 araca el konuldu.