Vali Bilici: Öğretmenlerimizle Sürekli İç İçe Olacağız

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, eğitim-öğretim döneminde öğretmenlerle sürekli birlikte olacaklarını belirterek, “Onların ihtiyaçlarını ve eksiklerini bizzat dinleyeceğiz.

Vali Bilici: Öğretmenlerimizle Sürekli İç İçe Olacağız
Onlarla iç içe olup daha başarılı bir eğitim ortamı sağlayacağız.” dedi.

Vali Mevlüt Bilici, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, gelişmenin, insanlığın, çağdaşlığın, çevrenin, demokrasinin akla gelen her şeyin başında eğitim olduğunu söyledi.
Bilici, eğitime bu nedenle önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, “İl olarak eğitime önem veriyoruz. Birinci önceliğimizi eğitim. Elimizden yapmamız ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Önceki yıllara benzer şekilde eğitime önem veriyoruz. Milli Eğitim camiası ve bizler eğitim camiası ile iç içe olmaya çalışıyoruz. İlçelere köylere kadar gidip öğretmenlerimizle bir araya geliyoruz." şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin motive edilmesi gerektiğini ve toplumun en önemli insanları olduğunu vurgulayan Bilici, “Genel anlamda öğretmen toplumun en önemli ve en değerli insanıdır. Toplumda güzel dediğimiz, tüm hasletleri öğretmenler sayesinde kazanıyoruz. Eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesin diliyorum. Çocuklarımıza başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum.” diye konuştu.

Vali Bilici, sorunsuz bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesi adına güvenlik önlemleri alındığını hatırlatarak, “Eğitim öğretim yılı başlangıcında her yıl olduğu gibi okul çevresi ve diğer alanlarda güvenlik tedbirleri ile ilgili gerekli olanları yapılan toplantılarla alınmasını sağladık. Bu konuda emniyetimiz ve milli eğitim müdürlüğümüz uygulamalarını yapıyor.” ifadelerini kullandı.