Yenimahalle Sakinleri Yardım Eli Bekliyor

Hakkari Yenimahalle halkı, cami, Kur’an kursu ve taziye yeri inşaatları için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Yenimahalle Sakinleri Yardım Eli Bekliyor

Yenimahalle Muhtarı Hamid Akar, "Yirmi yıl önce burası 24 kişi tarafında satın alınmış. Mahallenin okul, cami, Kur’an kursu, taziye yeri ve sağlık ocağı ihtiyacı için buralar hibe edilmiş. Okul, cami ve taziye yeri yapılıyor. Sadece sağlık ocağı kaldı. Onun yerini de tespit ettik. Geçen yıl temeli atılan Kur’an kursu ve taziye yeri halen inşaat halinde. Valimizin desteğiyle bu hale getirildi ama şu anda halen inşaat sürüyor. İnşaat mahalle halkı tarafından yapılıyor. Herkes para almadan çalışıyor. Duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz." dedi.

İnşaat ustası Osman Çivi ise "Para almadan çalışıyoruz. Çok güzel bir iş yaptığımızın farkındayız. Allah’ın evini ve Kur’an kursu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah ve peygamberimizin yollunda her şeyimiz feda olsun." diye konuştu.

Boya ustası Bünyamin Tatlı da hiçbir ücret almadan gönül rahatlığıyla çalıştıklarını vurguladı. Hacı Ömer Üzel, “Valiliğin desteği ve mahalle halkı tarafında yapılan bir çalışma bu. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” dedi.