Bursa`da, Okul Servisleri Sıkı Takip Edilecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak olan 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi sebebiyle trafikte yaşanacak yoğunluğun gözönünde bulundurularak kavşaklardaki tarfik ekip sayısının artırıldığını açıkladı.

Emniyetin açıklamasında, okul serövislerinin de yakından takip edileceği, denetimlerin artırılacağı belirtildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, "Çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretim kurumlarına gidiş ve gelişlerini sağlamak amacıyla okul giriş ve çıkış saatleri de dikkate alınarak bir dizi tedbir planlanmıştır. Tedbirler çerçevesinde Trafik Denetleme Şubesi ekipleri ve motorize şahin ekiplerince gerekli görülen okul önleri ve hassas kavşaklarda trafik düzenlemesine yönelik görev yapılacak. Günün trafik durumuna göre takviye personel ve ekiplerle tedbirler desteklenecektir" denildi.

Öte yandan okul çağındaki çocukların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak ve servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 19-23 Eylül tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde belirli noktalarda okul servis araçları denetime tabi tutulacak.