Terör Saldırısında Yaralanan Polis Memurunun Ailesine Ziyaret

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetim kurulu üyeleri, Tunceli`de Emniyet mensuplarına düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru Şehit Mehmet Yalçın`ın (23) Alaşehir ilçesindeki evini ziyaret etti.

Terör Saldırısında Yaralanan Polis Memurunun Ailesine Ziyaret
4 Eylül günü halı sahada futbol oynayan polislere yapılan saldırıda komiser Cem Kerman ile kendisini saha kenarında izleyen eşi Dilay Turan Kerman şehit olmuş, aralarında Şehit Mehmet Yalçın`ın da bulunduğu 8 polis memuru yaralanmıştı. Olayın ardından Elazığ Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alınan Şehit Mehmet Yalçın`ın ailesi, bugün Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Bu ziyaret sırasında aile, yaşadıklarıüzüntüyü paylaştılar. 1988 yılında oğlu Mehmet Yalçın`ı şehit veren ve bu ismi torununa koyan babaanne Cemile Yalçın (68), oğlu Şehit Mehmet Yalçın ve torunu gazi Şehit Mehmet Yalçın`ın fotoğraflarına sarılarak, "Atatürk`ün bize emanet ettiği vatanımızı asla vermeyeceğiz. Ben 1988 yılında Batman`da oğlum Mehmet Yalçın`ı şehit verdim. 11 Temmuz günü şehit olan oğlumdan 10 gün sonra Mehmet`im doğdu. Zamanın Manisa Valisi Rafet Üçelli bana, `Bak Allah senden bir Mehmet`i aldı bir Mehmet verdi. Bunun adı ŞehitMehmet Yalçın olacak` dedi. Hatta nüfus memuru `Şehit` isminin verilemeyeceğini söylemesine rağmen Vali bu ismi verdirtti." dedi. Ziyaret sırasında torunu Şehit Mehmet Yalçın ile telefon görüşmesi yapan Babaanne, gözyaşlarına boğuldu. Yalçın, hasta yatağından telefonla görüştüğü Başkan Ümit Taydaş`tan kendisine gazilik beratının çıkartılmasında yardımcı olmasını istedi. Dedesi Habip Yalçın da, "Torunum, komiserinin ve eşinin vurulduğunu görünce komiserini kurumak için onun üzerine atılmış. Kendisini siperetmiş. O esnada torunum da kolundan ve bacağından yaralanmış."dedi. Anne Döne Yalçın ise, "Oğlumu kendi gözümle görmek istiyorum. Allah`ım oğlumu bana bağışladı, şükürler olsun. Olay günü Alaşehir`den bir komiser telefon edip `Senin oğlan da olay yerindeymiş. Bir telefon edip araştırın.`dedi. Eşim oğlumu aradı telefonunu açmadı. Sonra Tunceli Emniyet Müdürlüğü`nü aradık onlar söylediler. Oğlumla iki günde bir görüşüyorum. Allah`ım oğlumu bağışladı, sesini duyabiliyorum bu bana yeter." diye konuştu

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş yaptığı açıklamada, "Şehit babamız Habip Yalçın bizim üyemizdir. Bizi telefonla arayınca buraya geldik. Artık Türkiye`de hangi safhaya gelindiği görülmektedir. Bu şehitten, gaziye kadar böyledir. Bizim devletimizden istediğimiz; artık köşkte, orda burada bir araya gelip, `büyük önlemler alıyoruz` deyip, `çözüm üretiyoruz` gibi yaklaşımlarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Biz somut adımlar bekliyoruz, terörünbitmesini istiyoruz. Etkileyici, şehit ve gazi ailelerimizin kanayan yarasını biraz olsun durdurucu bir yaklaşımla olaya radikal çözüm üretecek tedbirler alınmasını bekliyoruz. Devletimizin şehit, gazi ve yakınlarına sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu. Öte yandan Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, "Yaralanan polisimizin ailesini İzmir`e götürüp, uçakla Elazığ`a gönderdik. Polisimiz devletin kontrolünde hastanede tedavi ediliyor. Babası şu anda polisin yanında. Gelişmeleri takip ediyoruz."dedi.
Kaynak: İHA