Yazarlar Birliği Başkanı Doğan: Aksaray Gelişen Güçlü Bir Şehir Olmuş

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.

Yazarlar Birliği Başkanı Doğan: Aksaray Gelişen Güçlü Bir Şehir Olmuş
Dr. Mustafa Acar ile Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan ve beraberindeki heyet, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Acar ziyaretle ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Değerli yazarımız Mehmet Doğan ve ekibindeki arkadaşlar rektörlüğümüzü ziyaret etti. Biz de şehirdeki büyüklerimizi birlikte ziyaret edelim istedik. Valiliğimizi ve Belediye Başkanlığımızı ziyaret ediyoruz. Değerli yazarlarımızın umduklarından daha iyi bir Aksaray bulmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını gözlemek beni de gayet memnun etti."
Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan ise Aksaray’a ilk kez 34 yıl önce geldiğini, bugün ise Aksaray’ı çok gelişmiş ve güçlenmiş olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Aksaray’a Yazarlar Birliği heyeti olarak geldik. Aksaray’a ilk defa 1977 yılında gelmiştim. TRT’de Ulu Cami filmini çekmek için. O zamanın Aksaray nüfusu 10 binin altında olan küçük bir yer olarak hatırımda kalmış. Kaymakamlık binasının da yarısı kullanılmaz vaziyetteydi. Ama bugünkü Aksaray çok gelişmiş. Nüfus olarak gelişmiş. Ekonomik olarak gelişmiş. Üniversitesi olan ve güçlenen bir şehir olmuş. Bundan da büyük bir memnuniyet duyduk."
Belediye Başkanı Nevzat Palta, kendisini ziyarete gelen Türkiye Yazarlar Birliği heyetine ve Rektör Mustafa Acar’a teşekkür ederek şunları söyledi: "Biz kıymetli rektörümüz ile birlikte zaten Aksaray da çalışıyoruz. Başta rektörümüz olmak üzere değerli Mehmet Doğan hocamız ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye yazarlar birliği ve heyeti olarak. Öncelikle Aksaray’ımıza hoş geldiniz diyorum. Tabii ki Aksaray ile ilgili olumlu düşünceleriniz bizi hem mutlu kıldı hem de yükümüzü artırdı. Sonuçta belli bir güzellik gidiyorsa bunun devam etmesi daha iyi olması lazım. Dolayısıyla inşallah bizde sizlerin bu teveccühünü, milletimizin teveccühünü yolda bırakmayacağız. Daha fazla çalışacağız. Daha güzel bir Aksaray daha güzel bir şehir inşallah kazandıracağız. Tabii ki bizlerde bu camiaya uzak insanlar değiliz. Bizler yazmıyoruz ama kısmen okuruz. Ama hakikaten gençliğimiz öyle geçti. Aynı camialarla geçti. Yakinen takip ediyoruz. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sonuçta hizmetler yapılıyor. Yol yapılır, köprüler yapılır. Ama insanların gönüllerinin de tamir edilmesi, gönüllerinin de yapılması lazım. Buda sizlere ve bizlere düşüyor. O açıdan ben verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum."
Yapılan görüşmelerin ardından Yazarlar Birliğinin çıkarmış olduğu aylık dergi ve şiir kitaplarını Başkan Nevzat Palta’ya hediye etti. Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan kendi kitabını imzalayarak Başkan Nevzat Palta’ya hediye etti.