Kanser Hastası Kadına Mr Şoku

Adana'ya tedavi için Diyarbakır'dan gelen göğüs kanseri hastası Ayfer Çavuşoğlu, MR cihazının bozuk olması nedeniyle iki şehir arasında mekik dokuyor.

Kanser Hastası Kadına Mr Şoku
Göğüs kanseri hastası 39 yaşındaki Ayfer Çavuşoğlu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden 11 Haziran 2011 tarihine verilen Dinamik Meme MR randevusu için memleketi Diyarbakır'dan Adana'ya geldi. Çavuşoğlu'na MR cihazının arızalı olduğu söylenerek üç ay sonrasına ikinci bir randevu verildi. İkinci randevusuna gelmeden önce hastaneyi arayarak cihazın çalışıp çalışmadığını soran Çavuşoğlu'na cihazın çalıştığı söylendi. Bunun üzerine 7 Eylül'de memleketi Diyarbakır'dan yola çıkanÇavuşoğlu, ikinci randevusuna geldiğinde cihazın yine arızalı olduğunu öğrendi. Ayfer Çavuşoğlu, yaşadığı mağduriyet karşısında Balcalı Hastanesi'ne bir dilekçe yazarak, eşi Ethem Çavuşoğlu ile birlikte memleketine döndü. Ayfer Çavuşoğlu, Balcalı Hastanesi Başhekimliği'ne yazdığı şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Ben iç hastalıkları ve onkoloji hastasıyım. Bana 11.06.2011 tarihinde Dinamik Meme MR çekilmesine gün verildi. Ben buraya Diyarbakır'dan geliyorum ama 11.06.2011 tarihinde geldiğimde makine arızalı denildi. Ben de 'Hastalara makinenin arızalı olduğu neden bildirilmiyor' diye sorduğumda 'Biz herkesi arayamayız' dediler. Bana tekrar 07.09.2011 tarihine gün verildi. Ve ben 05.09.2011 tarihinde yani Diyarbakır'dan yola çıkmadan önce telefonla aradım. Özellikle makinenin arızalı olup olmadığını sordum. Bana'Makine arızalı değil' dediler. Ben de 07.09.2011 tarihinde MR çektirmek için Adana'ya geldim. Bana yine arızalı olduğunu söylediler. Şimdi benim mağduriyetimi kim karşılayacak? Bana yardımcı olmanızı, bu konunun takipçisi olacağımızı, gerektiği yere kadar gideceğimizi bilgilerinize arz ederim." Çevre illerden birçok hastanın zorluklarla yola çıkarak hastaneye ulaşabildiğini belirten Ethem Çavuşoğlu (42), "Şehir dışından gelen hastalar cihazdaki arızayı ancak hastaneye geldiklerinde öğrenebiliyor ve o gün hiçbir şey yapamadan memleketlerine geri dönüyor. Üç ay sonrasına randevu veriliyor, mağdur oluyoruz. Şehir dışından gelecek olan hastalara cihazdaki arıza önceden bildirilmiş olsa o insanlar yola çıkmaz. En azından bundan sonra insanların mağdur olmamasını ve hastane yönetiminin buna bir çözümbulmasını bekliyoruz" dedi

Balcalı Hastanesi'nden yapılan açıklamada ise, şikayetin değerlendirildiği belirtilerek, MR cihazı için sipariş verildiği ve yakın zamanda hastaların hizmetinde olacağı bildirildi.
Kaynak: İHA