Dev akvaryumda ki anakonda ziyaretçilerini bekliyor

Bakırköy Florya'da yeni açılan dev akvaryuma Türkiye'nin ilk anakonda yılanı getirildi.

Dev akvaryumda ki anakonda ziyaretçilerini bekliyor
Bakırköy Florya'da yeni açılan dev akvaryuma Türkiye'nin ilk anakonda yılanı getirildi. Basın mensupları tarafından ismi 'Turan' koyulan 2. 5 metre boyundaki sarı anakonda olarak bilinen yılan, kafesinden çıkarılarak yeni mekanına konuldu.

Florya'da yeni açılan büyük akvaryumun yeni üyesi olan ve Güney Amerika'da yaşam alanı bulunan erkek sarı anakonda, meraklı ziyaretçilerini bekliyor. Ağırlığı 15 kilogram olan sarı anakonda genelde Tropik bölgeler, Yağmurlu ve sazlık alanlarda yaşıyor. İstanbul'a getirilmeden önce sırasıyla Almanya, İskoçya ve son olarak da Belçika'daki akvaryumlarda kalan sarı anakonda, geyik, yaban domuzu, tavşan ve su kuşları ile besleniyor. Zehirli olmayan ve türün ikinci büyük yılanı olan sarı anakonda, avlarını boğarak öldürüyor. Bakıcıları tarafından yeni mekanına konulan 'Anakonda Turan' İstanbul'daki ziyaretçilerini bekliyor.

Anakonda Turan'ın bakıcısı Gerhard Beukes, sarı anakondanın türünün ikinci büyük yılanı olduğunu ve yaklaşık 40-50 sene yaşadığını belirterek, "Sarı anakonda boğa yılanı türünden ve yaklaşık 4 metreye kadar büyüyor. Türkiye'ye gelmeden önce Almanya, İskoçya ve Belçika'da kaldı. İstanbul'da uzun bir süre kalacak. Beslenmesi için ise tavuk ve ölü fare verilecek. " diye konuştu.

Kaynak: sondakika