İngiliz Kraliyet Ailesi'ni Türkmenistanlı Masum Giydiriyor

Londra’nın Victoria bölgesinde faaliyet gösteren Türkmen Galeri’nin, zengin geleneksel el sanatı motiflerinden oluşan binlerce farklı ürün, dünya seçkinlerinin ev ve işyerlerini süslüyor.

İngiliz Kraliyet Ailesi'ni Türkmenistanlı Masum Giydiriyor


Türkmenistanlı Ömer Masum’un işletmeciliğini yaptığı galeri, ev ve işyeri süslemelerinden kıyafet çeşitleri ile kadınların süs malzemesi takılara kadar binlerce farklı ürünüyle kral, kraliçe, müzisyen, modacı, gazeteci ve rekortmen film dekorlarının malzeme kaynağı.


Prens Charles’in eşi Cornwall Düşes’i Camilla’dan Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola’ya, pop şarkıcısı Will Young’dan aktrist Julia Roberts’e, modacı John Charles’dan Mick Jagger’e kadar dünyanın seçkin ünlülerinin ortak tercihini Türkmenistan motifleri oluşturuyor.


Ömer Masum, son yıllarda izleyici rekorları kıran Troy, Kingdom of Haven, Alexander the Great, Prince of Persia, Snow White gibi filmlerin yapımcılarının birçok dekoru Türkmen Galeri’den temin ettiğini belirtiyor.


TÜRKMEN MOTİFİNİ TERCİH EDEN ÜNLÜLER
Galeriye uğrayıp alış veriş yapanların başında Prens Charles’in eşi Cornwall Düşşes’i Camilla geliyor. Ömer Masum, Camilla’nın İskoçya’daki ikametgâhını Türkmen ürünleriyle dayayıp döşediğini hatırlatıyor.


Kraliyet ailesinden birçok müşterisi olduğunu belirten Masum, Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola’nın da her Londra ziyaretinde mutlaka Türkmen Galeri’ye uğrayıp alış-veriş yaptığını söylüyor.

Masum’un verdiği bilgiye göre, Galeri, bir dönem ünlü Türk modacı Rıfat Özbek’in tercih ettiği mağazalar arasında. Türkmen desenlerini tercih eden bir diğer moda tasarımcısı ise John Charles Galliano.


Ünlü müzisyen Mick Jagger, pop yıldızı Will Young, İngiliz aktrist Jacqueline Bisset,
gazeteci John Simpson ve William Reeve de, Ömer Masum’un adını hatırlayabildiği ünlü müşterilerden birkaçı.


HER ŞEY TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR
“Ünlüler kıyafetten, ev ve işyeri süslemelerine, şark köşesi sedir döşemesinden duvar halılarına kadar hemen her ürünü seçiyor” diyen Masum, bu talepleri orta Asya ve Anadolu’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadan temin ettiğinin altını çiziyor.


Son yıllarda galerideki ürünlerinin tamamına yakınının Türkiye’de üretildiğini kaydeden Masum, “Ailem Türkiye’de yerleşik. Türkiye’de Orta Asya Türki ülkelerinden geniş bir kitle yaşıyor. Göç etmiş olsalar da Türkmenistan ve diğer Asya ülkelerinin geleneksel süsleme ürünlerini en iyi ve kaliteli şekilde Türkiye’de üretiyorlar. Nakliye ve ulaşım kolaylığından dolayı da üretim için Türkiye’yi tercih ediyorum. Bu durum beni de memnun ediyor, istedikleri ürünlere sahip olan müşterilerimi de. Hem de kazancımız Türkiye’ye gidiyor.” şeklinde konuşuyor.