Toprak Altında Kalan 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, kanalizasyon çalışmasında kepçe tarafından çukur açılması sırasında meydana gelen toprak çökmesi sonucu 2 işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

Toprak Altında Kalan 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Gazi Mahallesi Şehit Er Hakan Altıkatlıoğlu Sokak üzerinde Çarşamba Belediyesi’nin kanalizasyon işini taşeron olarak yapan bir firmanın ekibi, sokak üzerinde patlak olan kanalizasyon borusunu değiştirmek için yaklaşık 2,5 metre derinliğinde bir çukur açtı.

İşçilerden 43 yaşındaki Adem Öztürk ve 25 yaşındaki Bayram Demir, çukura inerek çalıştığı sırada kayan toprağın altında kaldı. Torak kayması sonucu Öztürk tamamen toprak altında kalırken, Demir ise boynuna kadar toprağa gömülü kaldı.
Diğer iki işçinin de son anda kurtulduğu ve toprak kayması sonucu ana su borusunun da patladığı çukura bir taraftan da su dolması sonucu işçiler Adem Öztürk ve Bayram Demir kurtarılamayıp olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi duymalarının ardından olay yerine gelen işçi yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Çarşamba İtfaiye ekipleri ve Samsun Arama ve Kurtarma Ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, çıkarılan iki işçinin cansız bedeni cenaze aracına konularak Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.