İzmir-moskova Seferinde Olası Kaza Son Anda Önlendi

Rus yetkililer, yarın İzmir-Moskova seferine yapacak olan Yak-42 tipli uçakta önemli teknik arıza tespit ederek tehlikeli uçuşu iptal ettirdi.

İzmir-moskova Seferinde Olası Kaza Son Anda Önlendi
Uçak motorunda bir cihazın eski olduğu ortaya çıktı. Ülkenin Yaroslavl şehrinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen uçak kazasında yine Yak-42 uçağı düşmüştü.


Yaroslavl'daki kazanın ardından Rusya Ulaştırma Denetleme Servisi Rostransnadzor, düşen uçağın şirketi Yak-Servis Havayolu’nda sıkı denetleme çalışmaları yaptı. Basına konuşan Rostransnadzor Resmi Sözcüsü Sergey Romantsev, “Yak-Servis şirketinde, yetkili müfettişlerimiz Yak-42 tipli uçakların bulunduğu hangarı baştan ayağa denetledi. Yaroslavl’da düşen uçak da bu şirkete ait. Denetlemeler sırasında şirkete ait uçakların birinin motorunda cihazın kullanım süresinin eski olduğu ortaya çıkarıldı. Bu da uçuş güvenliği açısından tehlikeli.” dedi.


Rostransnadzor’dan yapılan resmi açıklamada ise, “Kurumumuz, 11 Eylül 2011’te İzmir (Türkiye)-Vnukovo (Moskova) D RA 42412 sefer sayısına hazırlanan Yak-42 tipli uçağın söz konusu potansiyel tehlike taşıyan seferini önledi”. denildi. Müfettişler, ayrıca sekiz uçakta da ciddi arıza tespit ederek uçuşlarını yasakladı.

Tunoşna havalimanından Minsk’e doğru havalanan buz hokeyi oyuncularının yer aldığı Yak-42 tip Rus uçağı kalkışından kısa bir süre sonra düşmüştü. Uçakta bulunan yolculardan 45’i hayatını kaybederken, biri hokey oyuncusu olmak üzere iki kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Moskova’ya taşınan yaralı yolcuların durumları ciddiyetini koruyor.