Alman Turistleri Taşıyan Midibüs Kaza Yaptı: 20 Yaralı (2)

Muğla’nın Fethiye ilçesine tatile gelen Alman turistleri taşıyan tur midibüsünün devrilmesi sonucu 19’u turist 20 kişi yaralandı.

Ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Almanya’nın Berlin kentinden Fethiye’ye tatile gelen 19 Alman turist uçakla Dalaman Havalimanına indi. Turistleri otellerine bırakmak için havalimanından ayrılan Bayram Önder (66) idaresindeki özel bir tur şirketine ait 20 Y 0853 plakalı midibüs, saat 11.15 sularında Katrancı Koyu mevkiinde şarampole devrildi. Devrilen midibüste yaralanan biri Türk uyruklu 19 Alman turist ve midibüs şoförü çevredeki vatandaşların yardımı ile bulundukları yerden kurtarıldı. Çeşitli yerlerinden yaralanan ve ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan turistler, çok sayıda ambulansla Fethiye’deki hastanelere sevk edildi.
Yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirilirken, kazaya karışan midibüsün şoförü Bayram Önder, kendisini bir aracın sıkıştırdığını savundu. Karşı yönden gelen ve plakasını alamadığı bir aracın kendisini sıkıştırdığını, kendisinin de araca çarpmamak için direksiyonu şarampole kırdığını belirten Önder, sürekli yolcu transferi yaptığını ve bugüne kadar hiç kaza yapmadığını belirtti.
Kazada yaralanan Alman turistlerin isimleri şu şekilde: "Christina Steuer, Christian Litschke, Bodo Heise, Christian Horn, Verena Horn, Dominik Horn (çocuk), Wilfried Horn, Heidi Horn, Heike Redlich, Ramona Schulz, Karl-Heinz Schulz, Petra Lehmann, Karl-Heinz Vanhauer, Erika Vanhauer, Gabriele Grunov, Gerhard Grunov, Jochen Hepp, Ronyy Hepp, Semra Kırmızıgül."