Gaziantep Osb, Elektrik Tüketiminde Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Kriz senaryolarının sıkça konuşulduğu bugünlerde sanayinin parlayan yıldızı Gaziantep, Temmuz ayında bir rekor daha kırdı.

Gaziantep Osb, Elektrik Tüketiminde Rekor Kırmaya Devam Ediyor
Yatırım ve üretim atağını sürdüren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), elektrik tüketiminde zirve yaptı.
Türkiye`de 1969 yılında pilot olarak kurulan ve bugün 35 milyon metrekarelik alana yayılan beş bölgesiyle Türkiye`nin en büyük sanayi bölgesi konumuna gelen Gaziantep OSB`de, temmuz ayında elektrik tüketimi 235 milyon kilovat saate ulaştı.
2011 yılının her ayında geçen yıla oranla artış olduğunu kaydeden Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ”Yılbaşından bu yana her ay, geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 15 ile 22 arasında artış vardır. En son temmuz ayında 2010’nun Temmuz`una göre yüzde 22 civarında enerji tüketimimizde artış var. Bunun yüzde 18’i civarındaki bizim direk sattığımız. Yüzde 4’te kendi şeylerini kurup enerji üreten firmalar var bölgemizin içerisinde. Yani 2010 Temmuz`una göre şu anda yüzde 22’i artış var.” dedi.

2009 yılından bu yana elektrik tüketiminin hiç düşmediğini ve arttığına dikkat çeken Nakıboğlu, “Yılbaşından buyana, hatta 2009’dan buyana, 2009–2010 devamlı artarak hiçbir ay düşmedi. 2008’in sonundaki global krizin o dönemlerini 2–3 ay bir durgun dönemimiz oldu. Biraz geriye gittik. Ama 2009 başıyla beraber toparlandı, 2010’da daha iyi oldu 2011’de de tüm zamanların rekorunu kırıyoruz çok şükür.” şeklinde konuştu.

Nakıboğlu, son günlerde konuşulan ekonomik krizle ilgili ise, “Biz bir defa krize alışmış bir ülkeyiz. Çok kriz gördük. Her krizden de çok şükür büyüyerek çıktık. Sanayicilerimiz tecrübeli. Bir ülkede kriz varsa çok çabuk harekete edip hemen bir başka ülkeye ihracat yapabiliyorlar. Ondan dolayı bir sıkıntımız olmadı. Her krizden de yeni şeyler öğrenerek çıkıyoruz. Bundan önceki krizde, bizim organizemiz krizden dolayı tek kapanan fabrika olmadığı gibi, tek çıkarılan işçi de olmadı.” ifadelerine yer verdi.