Ayağını Kestirmek İçin Gittiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

İstanbul’daki önemli hastanelerde ayağının kesilmesi gerektiği yönündeki `kesin tanı` ile memleketi Şanlıurfa’ya dönen Fethi Güder (57), OSM Ortadoğu Hastanesi`nde uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Ayağını Kestirmek İçin Gittiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı
Ayağını kestirme endişesi ile geldiği hastaneden umutla ayrılan Güder, İstanbul`daki doktorlara da sitem etti.

İstanbul’da yaşayan 57 yaşındaki Fethi Güder, ayağında oluşan yarayı önemsemediğini, ancak sorunun her geçen gün ilerlemesi üzerine doktora başvurduğunu söyledi. Doktorun `ayağından 40 cm keseceğiz` cevabı ile şoke olan Güder, başka hastanelere de başvurduğunu ancak her seferinde aynı cevap üzerine durumunu paylaştığı yakınlarının tavsiyesi üzerine bir de Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesi`ne geldiğini belirtti. Ortopedi Uzmanı Dr. Mithat Yazar`ın muayene ettiği Güder`in durumunu Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Servet Gençağa ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Fırat ile değerlendirmesinin ardından rahatsızlığın tedavi edilebileceğine karar verdiğini anlattı.

Güder`in rahatsızlığının tedavisinde önemli rol oynayan Dr. Mehmet Fırat, hastanın ayağındaki iltihabı vakum cihazı ile çektikten sonra topuktan kan gelmesini beklediklerini, 2 günlük bekleyişin ardından sabah vizitinde topuğundan kan geldiğini görünce tarifsiz bir mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Yaranın tamamen temizlenmesini sağladıktan sonra hastayı yeniden Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Servet Gençağa’ya sevk ettiğini belirten Dr. Fırat, Fethi Güder’in sağ bacağından alınan dokuyu hastanın topuğuna yerleştiren Dr. Gençağa, hastayı yataklı servise naklederek 5 gün serviste gözlem altında tuttuğunu anlattı. tüm bu işlemlerin ardından Güder`in hastaneden yürüyerek taburcu edildiğini kaydetti.

Kesin tanı ile Şanlıurfa’ya geldiklerinin altını çizen Fethi Güder, `ayağın kesilmelidir` diyen doktorlara ve hastanelere sitemde bulunarak şunları söyledi: "Önce Çapa Tıp Fakültesi`ne gittik daha sonra da oradaki doktorların yönlendirmesi ile Türkiye’nin önde gelen 3 farklı özel hastanesindeki doktorlarla görüştük. Bütün doktorlar aynı cevabı verdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Madem böyle bir çözüm yolu vardı o kadar büyük hastanelerdeki akademisyen doktorlar neden ilgilenmedi. Hemen ayağını keselim şeklinde bir karar verdi onu da anlayabilmiş değilim.”