Suriye: Körfez İşbirliği Konseyi Beyanını Esefle Karşılıyoruz

Suriye yönetimi ülkedeki son gelişmeler ile ilgili olarak Körfez İşbirliği Konseyi`nin (KİK) Suriyedeki olaylara ilişkin açıklamasının esefle karşılandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Suriye, Körfez İşbirliği Konseyi`nin beyanını esefle karşılıyor" denildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA`da yer alan ve resmi bir kaynak tarafından yapılan açıklamada, KİK`in yaptığı açıklamada "Suriye devletinin katletme ve bozgunculuk faaliyetleriyle vatanın güvenliği ve egemenliği ile vatandaşların geleceğini hedef alan silahlı gruplarla ilgili takdim ettiği bilgileri ve belgeleri göz ardı ettiği" savunuldu. Açıklamada, Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın açıkladığı reformlar dizisine ek olarak yaptığı hitapta var olan krizin en ideal çözümü olarak ulusal diyalog olarak göstermesine rağmen muhalefetin ulusal diyalogu reddeden olumsuz tavrının göz ardı edildiği ileri sürüldü.

Resmi kaynak, "KİK`deki kardeş Arapların, vatan için hiç bir iyilik istemeyen silahlı grupların uyguladığı şiddet ve bozgunculuk eylemlerini kınamalarını ve bu şiddet eylemlerini durdurulma çağrısında bulunmalarına ek olarak ilan edilen reformların uygulanması için zaman tanınması gerekir. Bununla birlikte KİK`in tutumunu gözden geçirmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Suriye`de yönetim karşıtı protestoların kanlı bir şekilde bastırılması uluslar arası alanda tepki görürken Şam yönetimine bir tepki de körfez ülkelerinden gelmişti. Körfez İşbirliği Konseyi, Suriye`de artan şiddet olaylarına karşı yayınladığı beyanda, dökülen kanla ilgili tepki göstererek ciddi reformların hayata geçirilmesi çağrısında bulunmuştu.

KİK ülkeleri Suriye’de uygulanan aşırı güç ve artan şiddetten duyulan üzüntüyü dile getirerek, Suriye yönetimine; şiddete, her türlü silahlı müdahaleye ve dökülen kana son verme çağrısında bulunmuştu.