Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Fakir Öğrencilerin Umudu Oldu

Manisa’nın Salihli ilçesinde faaliyet gösteren Salihli Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce açılan okuma salonlarına devam eden öğrencilerin tamamı Anadolu Liseleri ve aynı statüdeki diğer okullara yerleşmeyi başardı.

Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Fakir Öğrencilerin Umudu Oldu

Salihli merkez ve merkeze bağlı, Yılmaz kasabası ve Sart kasabasındaki okuma salonları, dershaneye gidemeyen öğrencileri sınavlara hazırlıyor. Öğrencilere, hazırlık kurslarının yanında sosyal ve kültürel alanlarda da yardımcı olduklarını belirten Salihli Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Akyüz, “2010-2011 eğitim öğretim yılında okuma salonlarımıza yaklaşık 500 civarında öğrencimiz müracaat etti. Biz müracaatların ancak 300'ünü alabildik. Hiçbir ücret almadan verdiğimiz kurslardaki amacımız maddi imkanı olmayan fakat okuma isteği olan öğrencilerimize sahip çıkmak. Bu sayede hem kendi geleceklerini kurtarmış olacaklar, hem memleketimize hizmet edeceklerdir. Bu yıl 5, 6, 7 ve 8. sınıflar bazında eğitim gönüllüsü öğretmenlerimiz nezaretinde ücretsiz olarak bir yıl boyunca kurslar verdik. Bu kurslarda eğitim öğretimin yanı sıra aylık deneme sınavları ve rehberlik hizmetleri yaptık. Ayrıca veli rehberliğiyle yapılan aile ziyaretlerinde problemleri kaynağında tespit ederek başarının artmasını sağladık. Bu sayede SBS sınavları sonucunda öğrencilerimizin tamamının başarılı olması bizleri çok mutlu etti. Yapılan emeklerin boşa gitmediğini görmek bizleri ve velileri çok sevindirdi.” dedi.

Okuma salonuna devam eden öğrencilerden Ali Orhan Yasak’ın velisi Ertuğrul Yasak, “Biz Salihli’nin Çapaklı köyünde oturuyoruz. Maddi imkanım olmadığı için dershanelere gönderemedim. okuma salonundaki öğretmen ve idarecilerimiz çocuğumuza sahip çıktı. Hafta sonları ücretsiz ders verdi, çocuklarımıza yardımcı oldular. Kula Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandı. Hem biz hem de çocuğum çok mutlu olduk. Bizlere ve çocuğumun okulunu kazanmasında emeği geçen dernek başkanımıza, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.