Avrupa Komisyon Sorumlusu Rehn: Rum Ekonomisi Sağlam Temele Sahip

Rum ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Avrupa Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Rum ekonomisinin sağlıklı ve sağlam temellere sahip olduğunu söyledi.

Rum Haravgi gazetesinin haberine göre, ekonomi konusunda alınacak önlemlerle ilgili yasa tasarılarının meclise sunulması ışığında reformlar yapılması ve devlet harcamalarının düzene konulması gerektiğini dile getiren Rehn, Rum ekonomisinin Yunanistan’a bağlı olduğuna dair görüşü ise kesin bir dille reddetti.

Özel sektörün Yunanistan’ın kurtarılmasına iştirak etmesinin; Rum tarafının bankacılık sektörüne başa çıkılabilir etkileri olacağını ifade eden Rehn, Rum bankalarının; meydana gelecek olası kayıpların üstesinden gelebilecek tatmin edici sermaye stoklarına sahip olduğunu söyledi. Rehn, Rum bankacılık sektörü ülke ekonomisine oranla büyük olsa da; Rum bankalarının iyi bir denetime ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Rehn’in, bugünlerde yeni Rum Ekonomi Bakanı Kikis Kazamias ile telefonda görüşeceğini yazan gazete, Rehn’in yeni Rum ekonomi bakanına; rekabetin ve kalkınmanın artması, aynı zamanda 2012 yılına kadar açığın azaltılması amacıyla, reformların hızlandırılması gerektiğini vurgulayacağını ifade etti.

Rehn, emeklilik maaşları ve sağlık sisteminde düzenlemeler yapılması, aynı zamanda harcamaların azaltılmasının büyük öneme sahip olduğunu da dile getirdi.

Öte yandan, Economist dergisi de dünkü sayısında, bütçe açığı açısından; Rum tarafının durumunu “tehlikesiz” olarak nitelendirdi.