Suriye'de Son Gösterilerin Bilançosu 24 Ölü

Suriye'de Hama kentine destek ve yönetim karşıtı dün ülkenin bir çok kentinde yapılan gösterilerde 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Muhaliflerin "Allah bizimle" adını koydukları Cuma gününde namaz çıkışı ve Teravih namazı sonrasında yapılan gösterilerin bilançosu yine ağır oldu. İnsan Hakları Savunucuları dün ülkenin bir çok kentinde yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suriye'de yönetim karşıtı protestolar devam ederken ordunun Hama kentine yönelik saldırı ve ablukası uluslararası kamu oyunda olduğu gibi Suriye halkında büyük tepki görüyor. Muhaliflerin "Allah bizimle Cuması" olarak adlandırdıkları dünkü gösterilerde ülke genelinde binlerce kişi sokaklara akın edererek yönetim karşıtı sloganlar attı.
Cuma namazının yanı sıra Teravih namazı sonrası yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 24 kişi yaşamını yitirdiği belirtildi. İnsan Hakları Savunucuları, Şam'da 2, İrbin'de 7, Hama'da 5, Humus'ta 5, Damir'de 3, Neva'da 1, Muaddamiye'de 1 olmak üzere 24 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye ordusunun Ramazan ayına bir gün kala Hama'ya gerçekleştirdiği operasyon uluslararası kamu oyunun yanı sıra Suriye halkında yoğun bir tepki oluşturdu. Şam, Humus, Dera, Derezzor, İdlib gibi bir çok kentte dün Hama kentine destek gösterileri düzenlendi.
Yaklaşık bir haftadır Suriye ordusunun kuşatması olan Hama'da çok sayıda kişinin kenti terk ettiği ifade ediliyor. Su, elektrik ve kesintilerinin yaşandığı kentte halkın gıda bulmakta sıkıntı çektiği haberleri geliyor.