Emir-der Kartepe Şubesi: Suriye’de Yaşanan Olaylar Son Bulmalı

Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği (EMİR-DER)Başkanı Ali Akbaş, Suriye’de Esad rejiminin insan öldürmeye ve kan akıtmaya son vermesini istediklerini söyledi.

Emir-der Kartepe Şubesi: Suriye’de Yaşanan Olaylar Son Bulmalı
Akbaş, Suriye’de yaşananların cinayet olduğunu ve sorumluların mahkemede hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
Emir-der Kartepe Şubesi üyeleri, Suriye’de yaşanan şiddet olaylarına tepki için şehir merkezindeki Özgürlük Parkı’nda bir araya geldi. Emir-der adına açıklama yapan Ali Akbaş, Suriye’de yaşanan olayları katliam olarak değerlendirdi. Akbaş, Esad rejiminin Ramazan ayında dahi katliamlara son vermediğini dile getirdi. ‘Bu katliamlar ne kadar devam edecek?’ diyen Akbaş, “Ramazan ayının birinci günü katledilen bin 500 kişiyle şu ana kadar katledilenlerin sayısı bin 700 kişiye ulaştı. Daha evvel de Hama’da 30 bin kişi katledilmişti.” diye konuştu. Suriye’de akan kanın ve insan öldürmenin son bulması gerektiğinin altını çizen Akbaş, katliam yapanların çıkıp mahkemelerde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Yüksek Askeri Şura öncesinde 4 generalin emekliye ayrılmasını de değerlendiren Akbaş, komutanların emekliye ayrılmasını olumlu karşıladıklarını belirtti. Akbaş, “Generallerin bağımsız yargıya müdahalenin uygun olmayacağı kanısına varıp, muhtıra yerine emeklilik dilekçelerini vermeleri uygun olmuştur. Bu istifalar bunlarla kalmayıp bağımsız yargıya müdahale düşüncesinde olan diğerlerince de örnek alınmalıdır. Silahlı kuvvetler içinde bulunan darbeci unsurlardan tamamen arındırılmalıdır. Hiç kimsenin bu tür girişimlerle orduyu yıpratmaya hakkı yoktur.” diye konuştu.


RAMAZAN AYI İBADET AYIDIR
Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını söyleyen Akbaş, “Ramazan eğlence ayı değil, ibadetle Allah’a yaklaşma, günahlardan arınma ayıdır. Ramazan eğlenceleri adı altındaki etkinliklerden, bu ayda oynanan kumardan, Ramazan`da uzak durun.” çağrısında bulundu.