Başbakanlık Konvoyuna Yönelik Saldırının Sorumlusu Yaralı Ele Geçirildi

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir terörist yaralı ele geçirildi.


Tokat'ın Başçiftlik ilçesi sınırlarındaki ormanlık arazide bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Başçiftlik'e bağlı Hatipli Beldesi ile Reşadiye ilçesine bağlı Elmacık köyü arasındaki ormanlık arazide arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri bir grup terörist ile karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalandı. Terörist ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. tedavisi süren teröristin Salih Reş kod adlı M.K. olduğu bildirildi.
Yaralı olarak ele geçirilen teröristin, Kastamonu'da Ilgaz Dağı'nın Soğuksu mevkisinde 4 Mayıs'ta, Başbakanlık konvoyuna eskortluk yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren grubun sorumlusu olduğu öne sürülmüştü. ''Zerzan'' telsiz kodunu kullandığı belirtilen terörist grubun yaptığı saldırıda, evli ve 1 çocuk babası polis memuru Recep Şahin (34) şehit olmuş, meslektaşı Metin Kuş da yaralanmıştı. Kastamonu'daki saldırının ardından terörist gruplar arasında yapıldığı iddia edilen telsiz konuşmaları da basına yansımıştı.
Öte yandan Tokat Valiliği, Başçiftlik ve Reşadiye ilçeleri arasındaki ormanlık arazideki hava destekli operasyonlara devam edildiğini bildirdi.

Bu arada Başçiftlik Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, bölgede her şeyin sakin olduğunu belirterek burada teröristlerin barınamayacağını kaydetti.