Destici:`terörle Aynı Azim ve Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz` Sözünden Bıktık

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadele konusunda artık ‘aynı azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz’ söylemlerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Destici:`terörle Aynı Azim ve Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz` Sözünden Bıktık
Bu sözü duymaktan bıktıklarını ifade eden Destici, "Terörle aynı azim ve kararlılıkla devam edilmesin. Çünkü 27 yıldır bu mücadele bir türlü bitmedi. Her gün şehit haberleri duymak istemiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı."
BBP Genel Başkanı Destici, Sivas Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Paşa Çayırı Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi`nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Destici, Afrika ülkelerinde insanların açlık nedeniyle öldüğünü hatırlatarak herkesi, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu ülkelere yönelik başlattığı yardım kampanyalarına destek olmaya çağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri sayan Destici, hepsini rahmetle andığını kaydetti. Yazıcıoğlu adına böyle bir spor kompleksi yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu belirten Destici, "Yazıcıoğlu, siyaset ve fikir adamlığının yanı sıra aynı zamanda iyi bir yüzücü, iyi bir judocu, iyi bir karateci, iyi bir koşucuydu. Ayrıca çok iyi ata biner ve boks yapardı” dedi. Sivas’a gelmeden önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü de aktaran Destici, helikopter kazasıyla ilgili Devlet Düzenleme Kurulu’nun hazırladığı raporu konuştuklarını söyledi. DDK raporu sonrası kazayla ilgili çok sayıda ihmalin ortaya çıktığını vurgulayan Destici, Cumhurbaşkanı Gül’ün de ‘Eğer DDK’yı çalıştırmamış olsaydık bu dosya Meclis Araştırma Komisyonu raporuyla kapatılacakmış’ dediğini aktardı. DDK raporu sonrası dosyayı özel yetkili mahkemeye götürdüklerini anımsatan Destici, “Kazayla ilgili süreç devam ediyor. Varsa kusuru olanlar hesabını versinler." dedi.
Yıllardır devam eden terör olaylarına da değinen BBP Genel Başkanı Destici, bu ülkede Kürt sorunu olmadığını, PKK sorunu olduğunu kaydetti. Her terör saldırısı sonrası yetkililerin ‘Aynı azim ve kararlılıkla terörle mücadeleye devam edeceğiz’ şeklindeki açıklamaların değişmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "Bu sözü duymaktan bıktık artık. Terörle aynı azim ve kararlılıkla devam edilmesin. Çünkü 27 yıldır bu mücadele bir türlü bitmedi. Her gün şehit haberleri duymak istemiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı." diye konuştu. Terörün ülke kaynaklarını erittiğini de belirten Destici, işsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin terör kaynaklı olduğunu söyledi. Destici, "Terörle mücadeleye 500 milyar dolar para harcandı. Böyle Türkiye güçsüzleştiriliyor." dedi.
Temel atma töreninde Vali Vekili Veysel Çiftçi, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de birer konuşma yaptı. Daha sonra protokol butona birlikte basarak spor kompleksinin temelini attılar. Milletvekili Hilmi Bilgin’in de hazır bulunduğu törenin bir bölümüne Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da katıldı. 6 milyon 400 bin liraya ihale edilen Paşa Çayırı Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi içinde bir çim ve bir sentetik saha ile idari bina, sosyal tesis ve otoparkın yanı sıra tamamı kapalı 2 bin 400 kişilikte tribün yapılacak.