Yıldızhan: Diş Teknisyenleri İki Başlılık İstemiyor

İzmir Diş Teknisyenleri Odası Başkanı Tarık Yıldızhan, üyelerinin problemlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, sektörel bazdaki dernek çalışmalarını eleştirdi.

Yıldızhan: Diş Teknisyenleri İki Başlılık İstemiyor
Yıldızhan, "Diş teknisyenleri iki başlılık istemiyor." dedi.

5362 sayılı kanuna göre İzmir’de sektörün tek resmi ve yetkili mercisinin Diş Teknisyenleri Odası olduğunu belirten Yıldızhan, "Meslektaşlarımıza sosyal hizmetler vermeyi hedefleyen derneklere desteğe de hazırız ancak sektörde iki başlılığa da müsaade etmeyiz. Gerek mesleki eğitim gerekse sosyal faaliyetlerle üyelerine önemli hizmetler veren odamız, resmi platformlarda meslektaşlarımızı temsil eden tek kuruluştur." şeklinde konuştu.
Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bir meslek icra ettiklerini vurgulayan Oda Başkanı Yıldızhan, "Bu nedenle çalışmalarımızı özellikle sağlık alanında yoğunlaştırdık. İzmir’de de bir meslek hastalıkları hastanesi kurulmasına, meslek hastalıklarına ilişkin eğitim programları düzenlenmesine ve personellerimizi çalışma belgesi sahibi yapmaya yönelik çalışmalara öncelik vermekteyiz." dedi. Bir süredir İzmir’de diş teknisyenleri derneği kurulmasına yönelik çalışmalar yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını da kaydeden Tarık Yıldızhan, "Odamız, 5362 Sayılı Esnaf Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na göre işlevini yürütmektedir. Kanunlar çerçevesinde sektörün ihtiyaçlarını giderecek, birlik ve beraberliği sağlayacak tek resmi ve yetkili mercidir. Dernekler, bizim yan kuruluşumuz olabilir. Sektörü ileri taşıyacak, meslektaşlarımızın gelişimini ve iş hacmini arttıracak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Ne var ki bize bilgi verilmeden, odamızı dışlayarak bazı çalışmalar yapılmaktadır. İzmir’de diş teknisyenlerinin böyle bir oluşuma ihtiyacı yoktur." diye konuştu.