Yerli Sazan Neslini Tüketen İsrail Sazanı Bulundu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde turizm alanı kapsamında bulunan Gaga Gölü'nde İsrail sazanı yakalandığı ve bu balığın diğer balık çeşitlerinin havyarlarını yiyerek üremelerine engel olduğu bildirildi.

Yerli Sazan Neslini Tüketen İsrail Sazanı Bulundu
Gaga Gölü'ne aynalı Sazan yavrularının bırakılması sırasında İsrail sazanı ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine, köy sakinleri tarafından bilgiler verildi. Sefaköy Köyü 1.Azası Nihat Ebrem, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yetkilileri ile birlikte yaptıkları açıklamada, Gaga Gölü'nde 4 çeşit balık türüne rastladıklarını belirterek, "Çamur balığı, aynalı sazan, pullu Sazan ve İsrail sazanı gölde mevcut. Bu balıklardan İsrail sazanının çok sert bir balık türü olduğunu tespitettik. Bu İsrail sazanının yerli balıkları kısırlaştırdığı söyleniyor. Zaten zamanla yerli sazan balığının tükendiğini gözlemledik" dedi

"50 SAATTE ÖLMEDİ, GÖLE BIRAKTIK YÜZEREK KAYBOLDU" Nihat Ebrem, İsrail Sazanını sudan çıkarttıktan sonra bir taşın üzerine bıraktıklarını ve 50 saatte yakın bir süredir canlı kaldığını ifade ederek, "Balığı göle tekrar geri bıraktık ve 50 saat sonra yüzerek gözümüzden kayboldu. Doğrusu çok şaşırdık" diye konuştu. Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam da İsrail sazanı konusunda Gaga Gölü'nde bir araştırma yaptıracağını söyledi.
Kaynak: İHA