Boğaz Köprüsü'nden İmralı Adası'na Yüzecek

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Boğaz Köprüsü'nden atlayarak İmralı Adası'na yüzmeyi hedefliyor.

Boğaz Köprüsü'nden İmralı Adası'na Yüzecek
2.5 günde yaklaşık 180 kilometre yüzerek İmralı'ya ulaşmayı hedefleyen Sunaçoğlu, terörü lanetlemek için yüzeceğini ifade etti

Boğaz Köprüsü'nden yarasa paraşütüyle atlayıp İmralı'ya yüzmeyi rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, yüzerken sadece su, süt, pekmez, bal ve yumurta karışımı içecek. Daha önce de Mersin'den Kıbrıs'a kafessiz yüzerek geçtiğini anlatan Sunaçoğlu, "Oradaki amacım Kıbrıs'ın Türkiye'ye ne kadar yakın olduğunu ve yüzme mesafesinde olduğunu dünyaya hatırlatmaktı. Ardından Gazze için yüzmeyi istedim. Mısır'dan başlayıp, Gazze'ye yüzerek ambargoyu delmeye teşebbüs ettik. Bununla ilgili resmi başvurumuz yapılmış, amason anda Mısır'daki iç ayaklanma nedenle ertelenmişti" şeklinde konuştu.

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu gün bu rekor denemesine karar verdiğini anlatan Sunaçoğlu, "En son ki 13 şehit bende derin etki uyandırdı. Bu rekor denemesine o gün karar verdim. Toplumsal mesajlar, tarih boyunca sportif ve kültürel etkinliklerle daha rahat verilmiştir. Biz de yüzmeyi biliyoruz, yüzerek mesaj vermek istedik. 28 Ağustos'ta sabah 06.00 sularında, hava şartları uygun olursa, özel bir giysiyle Boğaziçi Köprüsü'nden atlayıp, aşağıda beni bekleyen teknede sağlık kontrollerim yapılıp, yüzmemeengel bir durum olmadığı doktor tarafından söylenirse yüzmeye devam edeceğiz. Yaklaşık 180 kilometre mesafeyi 40-45 saat arasında, 2.5 gibi bir sürede yüzmeye çalışacağım. O da saatte 4 kilometreye tekabül ediyor ki o da akıntı çoğu yerde benim arkamda olacak" diye konuştu.

Sunaçoğlu, daha önce pek çok kez paraşütle atlayış yaptığını ancak ilk kez kısa mesafeden atlayış yaparak bir ilke imza atacağını söyledi. Sunaçoğlu, şunları söyledi: "Paraşütle atlanacak bir mesafe değil. Onun için en az 100 metre gerekiyor. Haliyle riskli ve biraz tehlikeli bir atlayış olacak. Biz bu atlamayı gerçekleştirirken amacımız Türk insanının, gençliğinin cesaretine vurgu yapmak. 'Neden o kadar uzun yüzüyorsun' diye sordular bana. Oradaki amacımız da Türk milletinin dayanıklılığına ve kararlılığına vurgu yapmak. Durduk yerde atlamıyorum." Sunaçoğlu, "Neden İmralı Adası?" sorusuna da, "Ben PKK'nın terör örgütü olduğunu, Öcalan'ın o örgütün lideri olduğunu ve bizim ülkemizi bölmek isteyen insanlar olduğunu bildiğim için terörü lanetlemek istedim. Onunla lanetleneceği en uygun yer İmralı'ydı. O ada, o insanın cezasını çektiği yerdir" şeklinde karşılık verdi.
Kaynak: İHA