Chp- Ak Parti Bayramlaşmasında Özgürlük ve Kadınlar Tartışıldı

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı`nın ikinci gününde CHP`yi ziyaret etti.

CHP`nin kabul heyetinde Sözcü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Parti Meclisi üyesi Ali Arif Özzeybek yer alıyor. AK Parti heyetinde ise Ankara Milletvekili İdris Şahin, Zelkif Kazdağ, Tülay Selemoğlu ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yasin Bölükbaşı yer aldı. AK Parti Milletvekili Kazdağ, "Sıkıntılarımız varolmakla beraber iyi bayram yaşadığımızı söyleyebiliriz. Önümüzdeki bayramların çok daha rahat ve refah içinde yaşanmasını umut ediyoruz." dedi.

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise "Zafer Bayramı olanakları içinde Ramazan Bayramı kutlamları çok daha önemli. Dünya ateş altındayken çok huzurlu olamıyor insan. Bu bayramların Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada huzura vesile olmasını diliyorum." temennisinde bulundu.

Son dönemdeki istikrarın bölgede Türkiye`yi çok önemli bir konuya getirdiğini belirten AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, çok önemli hamleleri yapmaya vesile olduğunu ifade etti.
Özgürlüklerin son dönemde çok geliştiğini ifade eden Şahin, Güneydoğu ve Doğu`da gelinen noktada özgürlüğün geliştiğini, aşırı özgürlüğün ise anarşiyi doğurduğunun kitaplarda yazdığını hatırlattı. 12 Haziran seçimlerinde Anayasanın ortak konsensüsle yapılmasının gösterildiğini dile getiren Şahin, özgürlükleri genişletmenin tüm partilerin elinde olduğunu kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye, özgürlükler konusunda bugün içinde bulunduğu ortamı hak etmiyor. İlk defa seçilmişlerin hapiste olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yargı ile ilgili sorunları hep birlikte yaşıyoruz. Yargı bakımından birkaç yıl için şunu söylemek mümkün; tuz kokmuştur." şeklinde konuştu.
Ziyarette siyasetteki kadın konusu da gündeme geldi. AK Parti heyeti, kadınların teşkilatlardan yetişerek siyasete katılması gerektiğini savundu. Güler de kadınların siyasette yeterince temsil edilmediğini belirterek imkan tanınması halinde kadınların çok iyi siyaset yapacağını vurguladı.
Kanuna karşı hile yapmanın bir anlamının bulunmadığını dile getiren Şahin de BDP`nin desteklediği Hatip Dicle`nin milletvekilliği konusuna değinerek "Sabıka kaydı GBT elbette incelenecek, bunlara bakıldıktan sonra yapılacak. AK Parti istikrara, emeğe saygı gösterdiği için bir yerlere geldi." dedi.