Milletvekili Yavilioğlu: Basın Mensupları İçin Analar Kutsaldır

Eski Genelkurmay Başkanı Org.

Milletvekili Yavilioğlu: Basın Mensupları İçin Analar Kutsaldır
Işık Koşaner`in, "Gazetecilere güven olmaz; bunlar analarını satar haber yaparlar" sözüne tepki gösteren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "Analar, askerler için de basın için de siyasetçi için de kutsaldır. Koşaner`in açıklamasını üzücü ve talihsiz buldum." dedi.

Vali Sebahattin Öztürk, Ramazan Bayramı nedeniyle Erzurum Öğretmenevi`nde koktely verdi, protokolun bayram tebriklerini kabul etti. Bayramlaşma törenine katılan Milletvekili Yavilioğlu, basın mensuplarının, Emekli Org. Koşaner`in, dinlemeye takılan ve komutanlara hitaben yaptığı konuşmasında, basın mensupları ve analarına yönelik sözlerinin seviyesiz, üzüntü verici ve talihsizce yapılmış bir konuşma olduğunu belirtti.
Emekli Genelkurmay Başkanı`nın, kamuoyu önünde basın mensuplarından ve analarından özür dilemesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Yavilioğlu, şunları ifade etti: "Sayın Paşa`nın yapmış olduğu açıklamayı biraz talihsiz bir açıklama olarak düşünüyorum. Çünkü Sayın Paşa`nın da yapmış olduğu bu açıklamada kullandığı `ana` kavramının Anadolu`da kullanılan, yaşanan `ana` kavramı içerisinde düşünüldüğüne inanıyorum. Analar, sayın paşa kadar, sayın basın mensupları için de değerli, kutsaldır böyle düşünülmesi gerekir. Analar üzerinden bir değerlendirme yapmak ki her insanoğlu bir anadan doğmuştur. Her insanloğlu bunun muhatabı ama şu anda bunun muhatabı basın mensupları başta olmak üzere her insanoğlunu üzecektir, üzecek bir şeydir. Çünkü analar kutsaldır. Basın mensupları içinde analar kutsaldır, siyasetçiler için de askerlerimiz için de analar kutsaldır. Bu analarımız, Kurtuluş Savaşı`nda önplana çıkmış insanlardır. Bu analarımız, en sıkıntılı dönemde fedakarlık yapmış insanlarımızdır. Ana fedekarlığını baba fedarkarlığının önüne koyan bir anlaşıyımız, inancımız vardır. Bayram arifesi böyle bir açıklamayı doğrusu üzücü, talihsiz buldum. Sayın Koşaner`in, bu açıklamanın akabinde farklı bir açıklamayla bu durumu düzelteceğine dair bir kanaatim var, doğrusu bunu düzelteceğini düşünüyorum."