Londra`daki Camilerde 3 Vardiyalı Bayram Namazı Kılındı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Müslümanlar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bayram namazını kılmak için yola koyularak camilere akın etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton Green bölgesinde faaliyet gösteren Mevlana Rumi camisinde, yer darlığı sebebiyle bayram namazından kimseyi mahrum bırakmamak için, yarımşar saat arayla 3 vardiya şeklinde namaz kılındı.
Ramazan`ı geride bırakmanın hüznünü yaşayan Müslümanlar, bayram namazında dünya barışı ve Afrika`daki kıtlık sebebiyle zor durumda olan kardeşleri için hep birlikte dua etti. Namaz çıkışında birbirleriyle bayramlaşan gurbetçiler, ülkelerinden uzakta da olsalar bayramların her yerde doyasıya yaşanabileceğini ifade etti.


BÜYÜKELÇİ ÇEVİKÖZ: İNGİLTERE’DEKİ HALKIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Ramazan Bayramı dolayısıyla Londra’daki Türk toplumuna yönelik bir Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Çeviköz mesajında "Bir Ramazan Bayramı’nı daha birlik ve beraberlik içinde karşılamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Sevgi, saygı ve hoşgörü dolu, mutlulukların paylaşıldığı güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyor; Ramazan Bayramı’nın ülkemize, İngiltere’de ülkemizden uzakta yaşayan Türk toplumuna ve içinde yaşadığımız İngiltere toplumuna huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." dedi.