Canlı yayında çok eşlilik tartışması

“Çok eşlilik yasal olsun” açıklamasıyla daha önce tepkileri çeken muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin bu görüşlerini Star Tv'de yayınlanan Yerden Göğe programında da tekrarlayınca Berna Laçin'in sert tepkisiyle karşılaştı.

Canlı yayında çok eşlilik tartışması
Sibel Üresin… Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakar aile danışmanı olarak tanıyordu. “Çok eşlilik yasal olsun” açıklamasıyla geçtiğimiz aylarda bir anda Türkiye gündemine oturdu. O günden bugüne Türkiye çok eşliliği yeniden tartışır hale geldi. Açıklamalarıyla bir anda ülke gündemine oturan Sibel Üresin, Star Tv’de yayınlanan Yerden Göğe programına konuk oldu. Konuk Sibel Üresin olunca, Yerden Göğe’de “çok eşlilik” masaya yatırıldı.

Sibel Üresin açıklamalarıyla yine hayrete düşürürken sunucu Berna Laçin’in sert tepkisi ile karşılaştı. Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Eşin yarın dese ki; ‘Seni seviyorum ama, başka bir kadına daha aşık oldum. Onunla da evleneceğim O’da kabul ediyor, sen rıza gösteriyorsan gel, üçümüz birlikte yaşayalım’ dese kabul eder misin?” sorusuna Sibel Üresin “Kabul ederim” diye cevap verdi. Kütahyalı’nın “ Eşin ‘Üçüncü bir kadın var ona da aşığım. Onunla da evleneyim, birlikte yaşayalım, yatağı da biraz büyütelim’ derse ne dersiniz?” sorusuna ise Sibel Üresin “Sizin o dediğiniz sapkınlık ve sapıklık” diyerek cevap verdi.

Canlı yayında çok eşlilik tartışması

Sibel Üresin’in bu açıklamalarına tepki gösteren Berna Laçin “Ben dini yasalarla yaşamıyorum. Kimse benim hakkımda karar veremez. ben böyle bir durumda boşanmayı kabul ederim. Adam gitmek istiyorsa gider. Bir kadın şerefli olur. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti’nden konuşuyoruz. Madem Müslümansınız, madem din insanla Allah arasında ben size vermem bunun hesabını.” dedi.

BEYAZ GAZETE