Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, “Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu” toplantısında Halk Eğitimin çalışmaları masaya yatırıldı.

Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı
Kaymakamlık Salonu’nda düzenlenen toplantı, Kaymakam Osman Tunç, başkanlığında yapıldı.Kaymakam Tunç, Halk Eğitimi Hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için komisyon toplantısında alınan kararın hayata geçirileceğini ifade etti

Toplantıda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2010-2011 dönemi çalışmaları değerlendirilirken 2011-2012 döneminde yapılacak çalışmalar, açılacak kurslar masaya yatırıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün günün şartlarına uygun bir hizmet binasına kavuşturulmasının gereği ve önemi ifade edildi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Emniyet Amiri Nadi Ünver, Özel İdare Müdürü İlhan Yazar, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, Eğitim Müfettişi Hasan Yüksel, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Demirhan, Turizm Danışma Müdürü Şakir Karadede, Mesleki Eğitim Merkezi Müdür V. Ahmet Menkeşe, Yılmaz Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür vekili Sabahattin Güleroğlu, Remzi Molvalıoğlu Tic. Meslek Lisesi Müdür vekili. Hüseyin Aykurt, Teknik ve End. Meslek Lisesi Müdürü Hikmet Akman, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erdoğan Güder, İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı İnşaat Yüksek Müh. İ.Cem Yüksel, Madeni İşler ve Elektrikçiler Odası Başkanı Hayati Seçen, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Terziler Odası Başkanı Ali Madanoğlu, Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğna, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, Mimarlar Odası Başkanı Yüksek Mimar Hüseyin Güven, Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı adına Halil Terzioğlu (Sekreter Üye), Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hayriye Kündük, Meyveciler Odası Başkan Vekili Mehmet Güven katıldı.

Kaymakam Tunç, “İçe merkezinde, belde ve köylerimizde halk eğitimi çalışmalarının yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu belirterek; Halk Eğitimini 7 den 77 ye her yaş grubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlarına uyumlarını sağlamak, meslek sahibi olmalarını kolaylaştırmak, başta okuma-yazma olmak üzere, her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen, planlı-programlı eğitim faaliyetlerinin tümü olduğunu ifade ederek, insanımızın eğitimi için kamu kurumlarımızın, yerel idarelerin, esnaf ve meslek odalarının, birlikler ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları tarafından, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarına azami destek verilmesinin önemli olduğunu belirtti. Bu konuda Halk Eğitimi Merkezi’nin hizmetlerine destek veren tüm kesimleri kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: İHA