Uğur Muratan, Sessizliğini `dilnevaz`la Bozdu

Türk Halk Müziği`nin başarılı isimlerinden Uğur Murathan, 10 yıllık sessizliğini `Dilnevaz` albümüyle bozdu.

Uğur Muratan, Sessizliğini `dilnevaz`la Bozdu
Albümünde ilahi formundaki türküleri seslendiren sanatçı, yaptığı çalışmanın Türkiye`de bir ilk olduğunu savundu.
Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Murathan`ın ismini müzikseverler ilk kez 2000 yılında duydu. Sanatçı ilk albümü olan `Anlatamam` ile çok sesli halk müziğine yeni bir soluk getirdi ve oldukça popüler oldu. 2000 yılında Samanyolu Televizyonu`nda yayınlanan Gecenin Türküsü programında, canlı okuduğu seçkin Türk Halk Müziği eserleri ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

Murathan ilk albümünün ardından bir anda ortadan kayboldu. Yaklaşık on yıldır gözlerden uzakta yaşıyordu. Sanatçı 10 yıllık sessizliğini geçtiğimiz günlerde bozdu. Sufi türkülerden oluşan `Dilnevaz` (Mina Müzik) adlı bir albüm yayınladı. Dilnevaz`da Yunus Emre`den Karacaoğlan`a, Alvarlı Efe Hazretleri`nden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri gibi Hak ve halk aşıklarının dillere pelesenk olan eserleri yer alıyor.

Uğur Murathan, ekranın karşısında olmadan müzikle yaşamaya devam ettiğini söyledi. Birçok beste yaptığını aktaran Murathan, “Değerli sanatçılara besteler verdim. Dizi ve reklam müzikleri yaptım. Yüksek lisans yaptım. Albüm yapmayı düşündüm ama, karşıma kafama yatacak proje ve yapımcı çıkmadı." dedi.
Yeni albümü Dilnevaz`ın yaşam çizgisi ve hayat felsefesiyle paralel bir çalışma olduğunu aktaran Murathan, “Bu projenin uzun zamandır aklımdaydı. Hak aşıklarının halk aşıklarının anonimleşmiş türkülerini bir araya getirdik. Bunu daha önce yapan olmadı. Çok güzel bir çalışma oldu. İsminden de anlaşılacağı gibi sade ve doğru bir çalışma oldu. Elimde üç dosya daha daha var. Nasip olursa seri olarak çıkarmayı düşünüyoruz. Sadece Ramazan ayı için yapılmış bir albüm değil." diye konuştu.
Çıkardığı albümü bir arayış olarak nitelendiren sanatçı sözlerini şöyle tamamladı: "Son yıllarda dünyada ve Türkiye`de müzik tarzı olarak içe ve öze dönüş yaşanıyor. Bu albüm de bir öze dönüş hikâyesi. Bu anlamda anonimleşmiş mistik ve sufi özelliklere sahip olan eserlerden seçilmiş bir albüm oluşturmak için yola çıktık."