Nilüfer’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fuarı

Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğiyle ‘Eşitiz o halde güçlüyüz’ projesi çerçevesinde organize edilen `Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fuarı`, kadın-erkek eşitliğiyle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliklere sahne oldu.

Nilüfer’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fuarı

KADER tarafından başvurusu yapılan ve AB Merkezi Finans İhale Birliği tarafından 6 ay önce kabul edilen ‘Eşitiz o halde güçlüyüz’ projesi çeşitli etkinliklerle yürümeye devam ediyor. 15 sivil toplum örgütü, KADER bünyesinde bir araya gelerek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin farkındalığını oluşturmak için düzenlenen fuarda buluştu. 3 güne yayılan fuar organizasyonunda hedef, kadın- erkek eşitliğini ön plana çıkarmak ve kadın derneklerinin bir araya gelerek daha etkin çalışabilmesini sağlamak. Ataevler Magazin Alışveriş Merkezi önünde düzenlenen fuar açılışı öncesi konuşan KADER Başkanı Dilek Üzümcüler, “Kadınlar fırsat verilirse erkeklerin yaptığı her şeyi başarabilir. Engellerimiz kalksın ve bize destek verilsin. Bu fuarla farkındalık oluşturarak kadınların da her şeyi yapabileceğini göstermek istiyoruz." dedi. Üzümcüler fuarın geleneksel hale getirilmesi için çaba göstereceklerini de vurguladı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Aysel Okumuş da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu tür çalışmalarla sesimizi daha yüksek çıkartacağız ve topluma bizler varız diyebileceğiz. Nilüfer Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine son derece önem veren bir kurumuz. Kadına bakış açısı ve eşitlik hepimizin en önemli hedefi olmalı. El ele vererek, daha güzel projelerde bir araya gelmeyi umuyorum” dedi.

Fuar çerçevesinde film gösterimi ve konser gibi etkinliklerin yanı sıra, Magazin Alışveriş Merkezi önünde hazırlanan alanda çeşitli ürünlerin satışı da gerçekleştirildi.

Düzenlenen söyleşide ise İl Genel Meclisi Üyesi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Yasemin Deva, Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun ile ‘Kadın Dostu Kentler’ Yerel Koordinatörü Burcu Üzümcüler cinsiyet eşitliğine yönelik görüşlerini paylaştı.
Dinleyiciler arasında bulunan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de görüşlerini dile getirdiği söyleşide, Türkiye’de ciddi anlamda kadına yönelik şiddet, ensest, töre cinayetleri ve son günlerce sıklıkla karşılaşılan çocuk anneler gibi sorunlar yaşandığını anımsattı. "Bu ülkede demek ki insanlar çok da mutlu değil” ifadesini kullanan Kaleli, şiddetin kaynağının ciddi şekilde araştırılmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.