Kadir Gecesi`nde Mevlana Müzesi Ziyaretçilerle Doldu

Konya`da Mevlana Müzesi, Kur`an-ı Kerim`de "Bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir gecesi nedeniyle dolup taştı.

Kadir Gecesi`nde Mevlana Müzesi Ziyaretçilerle Doldu
Yüzlerce vatandaş Mevlana`nın kabri başında Kur-an okuyarak dua etti.

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi`ni idrak etmek isteyen vatandaşlar camilere ve türbelere akın etti. Kadir gecesi nedeniyle girişlerin ücretsiz olduğu gecede yüzlerce kişi Mevlana Müzesi`ni ziyaret etti. Müzeye girmek için adete birbirleriyle yarışan vatandaşlar, Hz. Mevlana`nın kabri başında Kur-an okuyup dua etti. Müzede bulunan el yazması kitapları Mevlevi kıyafetleri ve müzik aletleri gibi tarihi materyalleri de gezen vatandaşlar, özelliklecamekan içinde ve 40 kat örtüye sarılı Sakal-ı Şerif`e büyük ilgi gösterdi

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Kadir Gecesi`ni idrak etmek için Hz. Mevlana Müzesi`ne gelenler arasındaydı. Hz. Mevlana`nın kabri başında dua okuyan Vali Doğan Ramazan`ın son günlerine yaklaşıldığını belirterek, "Bütün Konyalı hemşehrilemizin Kadir Gecesi`ni tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramlarını da tebrik ediyorum. Çok şükür bu Kadir Gecesi`ni de huzur ve sağlık içerisinde idrak ettik. Şüphesiz memleketin bazı yerlerinde sorunlar yaşıyoruz ama bizim birlik kardeşlik ruhumuzu öldürmüyor.Bugünkü manevi havadan da istifade ederek memleketimizin dört bir yanında yaşayan kardeşlerimize durumu yeniden tefekkür etmelerini ve bu milletin selameti için birbirlerine daha çok yakınlaşmalarını temenni ediyoruz. Ve Hz. Mevlana`nın çağrısı da "Beri gel daha beri" sözünü onlar içinde ifade etmek istiyorum. Bütün kardeşlerimizin Kadir Gecesi`ni tebrik ediyorum" dedi.
Kaynak: İHA