Bozdağ: Aramıza Nifak Sokmak İsteyenler Başarılı Olamayacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ortak bir kültürden ve medeniyet gelen bir milletin arasına nifak sokmak isteyenlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Bozdağ: Aramıza Nifak Sokmak İsteyenler Başarılı Olamayacak

Malazgirt Zaferi’nin 940’ıncu yıldönümü Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Malazgirt Zafer Anıtı önünde başlayan törenlere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muş Valisi Ali Çınar, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama törenlerinde açılış konuşmasını yapan Vali Ali Çınar, Anadolu coğrafyasında çok önemli tarihi yaşandığını söyledi. Çınar, “Malazgirt zaferi, Osmanlı devletin kuruluşu, İstanbul’un fethi, milletimizin ölüm kalım mücadelesi verdiği Çanakkale ve Kurtuluş savası Türkiye Cumhuriyetin kuruluşu ve bu tarihi günleri çoğaltabiliriz. Bizim tarihimiz çok parlak ve çok temizdir. Birlik ve beraberliğimizi bozarak huzurumuzu kaçırmak isteyenlere karşı milletçe uyanık olmalıyız. Etnik mensubiyetimiz ne olursa olsun tüm halkımız yüce milletimizi oluşturmaktadır. Hepimiz Türkiye cumhuriyetin onurlu vatandaşıyız.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Selçuklu Sultanı Alparslan ila roman Diyojen arasında Malazgirt’te gerçekleşen meydan muharebesinin Türk milletine ve İslam’a Anadolu’nun kapılarını açtığını söyledi. Malazgirt zaferinin Anadolu`yu vatan yapan ortak mücadelenin göstergesi olduğunu belirten Bozdağ, "Malazgirt bir diyarı yurt edinme büyük bir medeniyet kurma adına insanımızın birleştiğinin göstergesidir. Atalarımız Malazgirt’te bir olmuşlar, diri olmuşlar. Ve bu birlikten daha sonra Osmanlı ve nice medeniyetler doğmuştur. İnşallah bu zaferin bulunduğu yerden ve bundan sonra devam eden bütün zaferlerin oluşturduğu Anadolu toprakları ortak vatanımız olarak ilelebet yaşayacak Malazgirt’te doğan bunu yaşatacaktır.” şeklinde konuştu.

MEHMET İLE MEMO ŞEHİTLİKTE YAN YANA YATIYOR
Malazgirt’te açılan kapının Anadolu’nun kardeşlik, huzur ve barış ülkesi olmasına vesile olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sevgi, huzur ve saygı ikliminin Anadolu’da inşa edildiğini kaydetti. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bin yıllık kültürümüz ve mücadelemiz bunun tanığıdır. Çanakkale’ye, Yemen’e ve Sarıkamış’a baktığınız zaman bunun görürsünüz. Şehit olmuş Mehmet ile Mamo’nun yan yana yattığını o kutsal mekanda beraber olduklarını görürsüzünüz. Onun için 26 ağustos 1071`de Sultan Alparslan Gazi`nin ordusunda şehit olanların hepsinin gözü bizim üzerimizde. Bize diyorlar ki birlik beraberlik ve huzur içerisinde yaşayın diye şehit olduk. Birbirinizle kavga edin diye değil. Hoşgörü içinde Anadolu’da bizim kurduğumuz kanlarımız ile suladığımız medeniyeti siz daha güçlü bir hale getirin. Eğer biz atalarımızın bize emanet ettiği bu anlayışı yaşartabilirsen Türkiye, Muş ve Malazgirt daha büyük olacak. 74 milyon insanımız daha mutlu huzurlu ve güvenli ve barış içerisinde yaşayacaktır. Aramıza nifak sokmak isteyenler terörle bu milleti bir birine kırdırmak isteyenler bilmedirler ki sevgi, saygı, ortak kültür ve ortak medeniyet buna asla izin vermez. Bizim bin yıllık kardeşliğimiz ve birlikte yaşama irademiz nice bin yıllar sürecektir. Hangi inanca hangi etnik yapıya sahip olursa olsun insanların arasına fitne sokmak isteyenler bilsinler ki terör ve terör eylemleri milletin huzurunu ve kardeşliğini bozamayacaktır. Kardeşlik hukukumuz, ortaya konan bütün oyunları bozmaya yeter.”
Daha sonra askerleri ile birlikte temsili olarak tören alanına giren Alparslan, Anadolu kapısının anahtarını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a verdi. Program mehteran gösterisi ile son buldu.