Şanlıurfa`nın En Büyük Şirketi Türkiye Kulvarına Girdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bir süre önce yayınladığı ilk 500 büyük firma ardından ikinci 500 büyük firmayı yayınladı.

Yeni listeye göre, Şanlıurfa`da faaliyet gösteren Ufuk Boru Fabrikası ikinci listede yerini aldı. Şanlıurfa’da ağır sanayi denince akla ilk gelen firma olan Ufuk Boru ikinci 500 sıralamasında kendine 470. sırada yer buldu.
Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) ve Ufuk Boru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, açıklamasında, inanmanın başarıya eşdeğer olduğunu, inancın azmini ortaya koyarak bazı başarılar elde ettiğini kaydetti. Öksüzoğlu, şöyle dedi:
"Firma olarak Şanlıurfa’dan, listeye bu yıl 470’inci sıradan giriş yaptık. İnanmak, başarmak demektir. İnancımızı, azmimizi ortaya koyarak başardık. Aslında şu anki sıramızı başarı saymıyorum, asıl ilk 500 firma sıralamasına girdiğimizde başarı elde etmiş olacağız. Hedefimiz ilk 500 listesinde ilk 10’da yer almak. Bu bölgede ağır sanayinin de yapılabileceğini gösterebildiğimiz için ayrıca mutluyum." dedi. Öksüzoğlu, bölgeyi, Şanlıurfa`yı daha iyi yerlere taşıyabilmek adına inançla, gayretle elinden geleni sarf edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin de konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Şanlıurfa`daki bir şirketin ilk bine girmesini sevindirici bir gelişme olarak değerlendiren Ertekin, temennisinin daha fazla firma ile bu sıralamada yer almak olduğunu kaydetti.
Bu alanda da Şanlıurfa`nın önemli bir potansiyeli içerisinde barındırdığını dile getiren Ertekin, şöyle dedi: "İlimizde bu sıralamaya girebilecek işletmeler bulunuyor. İnşallah önümüzdeki yıl ilk 500’de de ikinci 500’de de daha fazla firmayla yer alırız. Bu vesileyle Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi arasına giren Ufuk Boru firmasını ve çalışanlarını bu başarılarından dolayı kutluyor ve muvaffakiyetlerinin devamını bekliyorum.”