Midyat’ın İlk Özel Okulu Eğitim Öğretime Bu Yıl Başlıyor

Mardin’in Midyat ilçesinde, on dönüm üzerine 7 bin metrekare kapalı alanda yaptırılan ilçenin ilk özel okulu 2011-2012 eğitim öğretim sezonunda açılacak.

Midyat’ın İlk Özel Okulu Eğitim Öğretime Bu Yıl Başlıyor

Okul yetkilileri, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nu makamında ziyaret etti. 2009 yılında Başkan Şehmus Nasıroğlu’nun katkılarıyla temeli atılan Özel Mehmet Nezih Erdem İlköğretim Okulu yetkilileri, inşaatı tamamlanan okul hakkında beldiye başkanını bilgilendirme ziyaretinde bulunuldu. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan okul, bölgenin gurur kaynağı olmayı hedefliyor.

Midyatlı eğitim sevdalı iş adamlarının gece gündüz emek gösterdikleri okul inşaatına, ayrıca, en büyük katkı iş adamı Mehmet Nezih Erdem tarafından yapıldı. Erdem, ilköğretim okulunun Midyat’ın eğitim kalitesine büyük katkı sağlayacağına işaret etti. Başkan Şehmus Nasıroğlu, yetkililerin okulla ilgili verdikleri bilgiler doğrultusunda, “Bundan sonra Midyat’tan bilim adamı çıkacak inşallah.” demesi yetkililer tarafından memnuniyetle karşılandı.

Teknoloji ve tecrübeli eğitim kadrosu bakımından bölgenin en önemli eğitim kampüsü olmayı hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Salih Aslan, “Sınıfların tamamında dokunmatik akıllı tahta, öğrencilerin, öncesinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı bulacakları fen laboratuvarı, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri resim atölyesi, neşeli dakikaların geçirileceği müzik sınıfı, teknolojiyle buluşacakları bilgisayar sınıfı, öğrencilerin özgüvenlerini geliştirebilecekleri her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği 500 kişilik konferans salonu ve anasınıfından itibaren yabancı dil eğitimi veren teknoloji ile eğitimin buluştuğu bir okul olacaktır.” diye konuştu.

Aslan, ayrıca, 25 bin ilköğretim öğrencisinin eğitim-öğretim gördüğü tarihi ve kültürel ilçede, kayıtlara başlandığı ve velilerin sıkıntı yaşamaması ve erken kayıt avantajlarından faydalanması için biran önce çocuklarını kayıt yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.