İş Adamlarından Yeni Anayasa Vurgusu (özel)

İstanbul’da özellikle tekstil sektöründe önemli isimleri bünyesinde barındıran Güngören Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) üyeleri Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İş Adamlarından Yeni Anayasa Vurgusu (özel)
Dernek Başkanı Ekrem Ateş, anti-demokratik yapıların kaldırılmasının ardından Türkiye’nin önünün açılacağını ifade etti.
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın da bulunduğu pek çok iş adamı, milletvekili ve misafir GÜSİAD’in verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. İftarın gündem maddesi ise anayasaydı.
Demokratik ve insani değerlere bağlı yeni bir anayasa yapılmasını çok önemsediklerini belirten GÜSİAD Başkanı Ekrem Ateş, “Yıllardır ülkemizin gelişmesine mani olan tüm anti demokratik yapılanmaları çocuklarımıza aktarmamalıyız. Bu yapılardan kurtulmalıyız. Kendine güvenen, saygı duyulan, hür bir ülke görmek istiyoruz. Bu noktada tüm fırsatları değerlendirmek gerekiyor.” dedi.
Ülkenin acilen yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren iş adamı Mehmet Katar, “Dünyadaki konjoktürel gelişmeler doğrultusunda gelecekte insanımızın daha fazla söze sahip olabilmesi için yeni bir anayasa yapılmalı. Bu anayasa bizi 21. ve 22. yüzyıla taşıyacak. Çeşitli anayasa tarifleri var. Anayasa oksijen gibi olmalı. Varlığını hissettirmeli. Yokluğuna tahammül edememeliyiz. Anayasa, hiçbirimizin önünde engel gibi durmamalıdır.” diye konuştu.
Türk halkının bir daha darbe yaşamak istemediğini aktaran müteahhit Muammer Yüksel Yavuz ise, “Bir daha darbelerin olmayacağını anayasa teminatı altına almamız lazım. Yıllarca TBMM’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyordu. Ancak bu ülkede bir onbaşı bile yargılanamadı. Dolayısıyla son dönemde generallerin bile yargılanabileceğini görmek ülkede demokrasi adına umut vaat edici. Bu umudun anayasa teminatı altına alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
İnternetin gelişmesiyle dünyanın köy haline geldiğini dile getiren Sanayici Mehmet Emin Akıncı da toplumun yeni anayasayı önemsediğini, bunun için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti.